Wordless Wednesday: Makanan etnik Sabah, Latok ( Rumpai laut )

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Wordless Wednesday..

Latok@Anggur Laut
http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
credit

p/s: perah dengan limau kasturi, cili padi, mangga muda dan garam..perghhh!!!

18 comments:

  1. Menariknya Wana. Kakak tak pernah jumpa apa lagi merasa - teringinnyaaa:)
    Nampak cantik juga.

    ReplyDelete
  2. tak pernah cuba.. tgk mcm menarik =)

    ReplyDelete
  3. Cam telur ikan jea bb...camana rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya sedap kalo perah limau..ranggup dimakan..:)

      Delete
  4. patut orang sabah cantik2 sebab makan rumpai laut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sue ada peluang datang sabah..latok ni kena try tau..makan dengan ikan bkar sedap..

      Delete
  5. uishh menariknya wana.. mana le nak carik.. myg punya gigih nak merasa makan ambuyat siap berabis duit ode dr sabah tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. La yakah? Wow..gigih tu usaha order sampai sini..hihi..jadi dah rasa ambuyat?

      Delete
  6. aduh tingin nyer mkn... msti sedap meletup2 dlm mlt kan

    ReplyDelete
  7. wana, rumpai laut ni masak ke tak bila nak makan, kak ana belum pernah buat sendiri tapi pernah makan semasa kenduri saudara dari kelantan, mereka jadikan kerabu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu masak..hanya perlu cuci bersih dengan air kemudian boleh perah dengan asam limau, letak cili padi dan garam..tu ja..simple :)

      Delete
  8. Nmpk bikin teliur..yg ni lya x reti mkn
    Klau yg rumpai laut tu pndaila d buat jeruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah sedap betul ni asha..mesti diterai..hihi..

      Delete
  9. Kalaulah boleh amik yang ada depan screen pc ni.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..kalau la boleh kan..jom kita makan sama ;)

      Delete
  10. Unik betul bentuknya..cantikk
    Klau dulu rajin mkn rumpai laut sbb nk cantikk

    ReplyDelete
  11. Terliur! Makan ratah begitu je pun sedap kan, Wana :)

    ReplyDelete