BISKUT LAPIS CHEESE

Assalamualaikum dan selamat petang semuanya..

Selamat berhujung minggu diucapkan buat semua..nampaknya ada yang bercuti panjang kan..boleh la merilekskan diri dan luangkan masa dengan keluarga kan..hari ni mood mau mengupdate agak ke laut sikit..penyakit M tiba-tiba menyerang..huhu..sebenarnya ada beberapa order yang perlu dibuat tapi petang sikit la baru menyiapkannya..heheh..

Hari ni aku mau berkongsi tentang Biskut lapis cheese yang aku buat pada minggu lepas..aku buat ni sebab mau diberikan pada anak buah aku yang baru balik bercuti semester iaitu Rabiatul Nadzirah @ Mimie..lama nda buatkan dia kek..so, malam tu aku merajinkan diri buat dessert yang simple dan cepat dibuat ni memandangkan bahan-bahan sudah tersedia di rumah..

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com
BISKUT LAPIS CHEESE
Untuk pengetahuan semua, resepi biskut lapis cheese ni agak sedikit berbeza dengan resepi Layer cheese cream crackers yang pernah aku kongsikan dulu..kali ni aku intai resepinya di blog Evelyn Gemina..apapun, thanxs ya kawan share resepi..aku ni suka mencuba..so, apa salahnya aku cuba resepi lain pula kan..hehe..


 Biskut yang aku gunakan sama seperti Evelyn..guna biskut golden keluaran Julie's..

Jom semak resepinya pula di bawah ni..

RESEPI: BISKUT LAPIS CHEESE
SUMBER: EVELYN GEMINA
 OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN:
250 g cream cheese
1/2 tin susu pekat manis @  250 g susu pekat manis
Biskut golden julie's
Nestum / oat - untuk tabur
  • Pukul cream cheese dan susu pekat manis hingga sebati.
  • Alas plastik dalam loyang / bekas ( untuk memudahkan mengangkat adunan )
  • Susun biskut dalam loyang 9x9
  • Sapukan cream cheese atas biskut dan taburkan nestum
  • Ulangi lagi sampai menjadi 3@4 lapisan.
  • Sejukkan dalam peti sejuk beberapa jam baru makan.
-Selamat mencuba-

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com

Memang sedap makan dessert ni sejuk-sejuk..paling best bila gigit biskut masih lagi terasa ranggup..yang pasti terasa keenakkan cheese dengan taburan nestum..uihh, so yummy!!!!

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com

Setelah sejuk, aku potong dan masukkan dalam bekas transparent ni untuk memudahkan Mimie bawa balik ke rumahnya..

Jika ada yang berminat untuk menempah atau ada sebarang pertanyaan mengenai produk kuih-muih/kek kami , sila hubungi talian yang tertera ni ya..012-8244251 ( bbwana ). Tq..

Jumpa lagi di entri yang lain. Sekian.

20 comments:

  1. Wah bb nanpak sangat menariknya biskut lapis cheese ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..sedap mkn time sejuk ni chew da

      Delete
  2. Sedapnya...senang plak tu... mcm cheesekut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang mcm cheesekut jga la skit2..yg pnting mmg sedap giler..hihi

      Delete
  3. Replies
    1. Betul tu..dessert ni mmg sedap sangat2..

      Delete
  4. Memang sedap. Pernah buat sekali. Lepas tu tak buat lagi dah sejak diet ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..betul tu nanie..tapi kalau makan sekali sekala tak pe lah..

      Delete
  5. Rajin bgt wana ni.hehe..sya x pnh lg mkn biskut lapis ni..mesti sedap kan wana..nnti bleh la bg resipi ni.hehe

    ReplyDelete
  6. tq yana singgah sini..senang2 nanti yana try la buat biskut lapis ni..senang dan sedap tau..copy paste ja resepi sya tu..hihi..

    ReplyDelete
  7. Anak kak Nadz, kalau yg cam ni nyer menu, suka sangatlah dia..anak sulung akak mmg penggemar cheese...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hem, buat penggemar chez dessert macam ni memang sedap..makan sampai lupa sekeliling..hehe..

      Delete
  8. sedapnyaaaa

    datang sini & follow :)

    ReplyDelete
  9. salam..jemput join GA ni>>>
    Super Extravaganza Giveaway!
    Dah join? Jom check status referral anda kat SINI

    Hadiah:
    Cash 150 2015 calendar with your picture& phrase
    bookmark with your picture&phrase S
    tep-step penyertaan yang mudah & 51 orang pemenang dicari!

    ReplyDelete