Segmen geng blogwalkers

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Pagi ni aku join segmen Nurfaezah Abdullah..salah seorang blogger yang aku follow dari Brunei Darussalam..so, sebagai teman dan juga orang yang berbangsa brunei seperti pae, aku harus support segmen ni..heheh..untuk bagi translate bahasa brunei kepada bahasa malaysia, tiada masalah bagi aku sebab bahasa brunei adalah bahasa pertuturan di rumah dan juga masyarakat di sini kerana kebanyakkan adalah bangsa brunei..jom meriahkan segmen pae ni..

" inda ku merati kurapak Brunei "

maksudnya adalah

TIDAK KU FAHAM CAKAP BRUNEI

 http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2014/05/pengumuman-segmen-geng-blogwalkers.html


22 comments:

  1. huhuu..mmg inda ku merati kurapak brunei hihii.. pe2pun gud luck yee.. jap g nk terjah blog tuu.. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thanx ya yana for support rakan blogger..

      Delete
  2. Assalam wana..
    bagus betul selalu support segmen camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam kak..hehe..ya kak..kalau bukan kita yang support sapa lagi kan..

      Delete
  3. salam sis…kita urg Brunei? aku jua inda merati kurapak brunei ani. salam kenal ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam juga..hihi, ya aku orang brunei jua..thanx ya..

      Delete
  4. Kunjungan balas dari segmen yg sama. Salam perkenalan wana.. Urang sabah bah ni.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, thanx ya hazinra..ya sama kita urang sabah.

      Delete
  5. makasih sudi join hehe yeah ada jua urang brunei yg ikut segmen ku ani hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. awu, ok pulang tu..siapa lagi yang support kan kalau bukan urang kitani..baik tah jua tu..dapat merapatkan silaturahim sesama kitani ani kan pae..

      Delete
  6. btw follow sini #160. alum ku siap buat senarai peserta huhu.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum sayang semuanyaaa!
    Blogwalking sedang berjalan~

    http://demahabbah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. saya datang singgah blogwalking sini dari blog pihak penganjur.. :)

    ReplyDelete
  9. Selamat Bersegmen..Fiza singgah dr segmen yang sama.. follow sini juga.. jemput ke http://ourmemoria.blogspot.com/2014/05/segmen-geng-blogwalkers.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx banyak ya..saya akan terjah blog awak

      Delete
  10. datang blogwalking dari segmen yang sama.

    http://syuhadabaharudin.com/2014/05/17/segmen-geng-blogwalkers/

    ReplyDelete
  11. saya juga dari segmen yang sama

    http://syukurnyasihat.blogspot.com/2014/05/segmen-geng-blogwalkers.html

    ReplyDelete
  12. bw sini :) sudah jadi follower blog ini.. sori.. lambat sudah.. tapi biar lambat, janji tetap tunai.. cewahhh ^__^ http://nurulhidayahdiary.blogspot.com/2014/05/segmen-geng-blogwalkers.html

    ReplyDelete