BISKUT SEMPERIT SUSU

Assalamulaikum dan selamat pagi..

Mood pagi ni sangat baik dan sebelum buat beberapa tempahan yang perlu disiapkan..aku menyempatkan diri update blog pagi-pagi ni..Aku ingin siarkan entri biskut lagi dan kali ni aku buat Biskut Semperit Susu..sebenarnya dari tahun lepas lagi aku ingin mencuba biskut ni tapi masa pula tidak mengizinkan..huhu, so tahun ni dapat juga aku buat..

Sangat simple buat biskut ni..bahan-bahan pun sikit ja..tapi yang penting rasanya sedap dan bila dimakan cair dimulut tau..nyum-nyum..Aku bubuh kaler pink sedikit untuk kelainan..so, nampak lebih menarik..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
BISKUT SEMPERIT SUSU
Aku intai resepinya dari blog MasDuniaku..mohon izin panjangkan resepinya di sini ya..jom kita semak..

RESEPI: BISKUT SEMPERIT SUSU
SUMBER: MAS DUNIAKU
OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN:
125 g susu pekat manis
125 g butter
230 g tepung jagung
Tambahan: Pewarna pink
Hiasan: Manik gula

CARA:
  • Pukul susu pekat dengan butter guna handwhisk sahaja. Tidak perlu kembang.
  • Tuang tepung jagung sedikit-sedikit hingga adunan sebati.
  • Masukkan dalam acuan piping semperit.
  • Paipkan atas dulang yang telah dilenser dengan butter.
  • Bakar dalam suhu 170'C selama 11-15 minit.
-Selamat mencuba-

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Anda boleh la cuba buat biskut yang simple ni..sebarang pertanyaan mengenai biskut/kuih-muih/produk sweet red cherry sila hubungi talian ini ya, 012-8244251 ( bbwana ), call/sms/whatsApp.

Okey lah, sampai sini saja entri aku pada hari ni..chow..-wasalam-

22 comments:

  1. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #5 by mialiana.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..nanti saya terjah blog awak

      Delete
  2. sedapnye tengok biskut raya..maybe taun ni ecah xdapat makan biskut raya kot..uwaaa..mungkin dlam pantang time raya tu..hehe..
    **done follow kamo
    http://ecahkhalili.blogspot.com/2014/06/genap-32weeks-kaki-membengkak.html

    ReplyDelete
  3. Datang dari segmen kak Mia. Nice blog :)
    official blog --> http://fiqansz.blogspot.com
    Dan jemput join giveaway fiqa dengan hanya melengkapkan 3 syarat mudah ^^

    1). Infinite Last Romeo Giveaway

    GRAND PRIZE / TOP REFERRAL (1 winner):
    1x Infinite Last Romeo Official Album

    LUCKY DRAW (16 Winners):
    1x MP3 shuffle + 2GB Memory Card (All copy of Infinite Album in it)
    1x INFINITE Replica Jersey (all members available)
    2x INFINITE Special Limited Edition Button Badges
    1x Infinite Key Holder
    1x INFINITE Button Badge
    2x Notebook
    8x Topup RM5

    Giveaway end: 15 Jun 2014


    *Click on the link below to enter:
    INFINITE LAST ROMEO GIVEAWAY BY FIQA NSZ


    2). Segmen Saya Nak Doodle 48 Jam by Fiqa Nsz

    Hadiahnya:
    Peserta terawal x5 - Doodle
    Peserta Random x5 - Doodle

    Segmen Tamat pada 7hb Jun tepat pukul 1 AM.

    *Klik pada link dibawah untuk menyertai:
    SEGMEN SAYA NAK DOODLE 48 JAM BY FIQA NSZ

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq singgah sini..insyaallah saya join ya..

      Delete
  4. assalam. adik lelaki mel suka sangat semperit. tiap kali lebaran, dialah yang rajin buat. dulu satu warna sekarang macam2 warna dia letak. uhuu.memang cair dalam mulut la kalau makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam mel..sedap kan semperit ni sebab cair dimulut..hehe..

      Delete
  5. Bb berniaga biskut ker tahun ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya cheq da, sya bisnes biskut lagi tahun ni..hehe

      Delete
  6. baru tau biskut semprit ni cuma guna tepung jagung tanpa telur ... boleh cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya biskut semperit ni simple ja..silakan la cuba ya..hihi..

      Delete
  7. cik manis blogwalking & follow sini :)
    salam kenal :)

    ReplyDelete
  8. sedap ni... lebih2 lagi boleh cair dalam mulut...

    #terima kasih sudi join... blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/06/senarai-url-blog-5.html

    ReplyDelete
  9. pergh semperit kalau pagi raya memang best. Tak boleh tolak
    BW dari blog Kak Mia

    ReplyDelete
  10. Abe Kie dtg dari segmen URL Blog #5 Mialiana dan terus follow blog awak. No 174. Jemput ke blog sy plak. TQ.

    ReplyDelete
  11. Kak Wana.. pinjam resepi nak buat untuk raya tahun ni.. hehe

    ReplyDelete
  12. Nampak sangat menarik..Boleh cuba buat letak pewarna lain pula slps ni utk nmpk kelainan.

    ReplyDelete