RED VELVET CHEESE CUPCAKES MELELEH & KEK MINION FOR BIRTHDAY

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Alhamdulillah kembali bersiaran pada pagi isnin yang indah ni..hari ni nda la sibuk sangat..cuma mau buat kek untuk hantar ke restoran biasa yang kami supply aneka kek dan kuih-muih..so, sempat juga la mau update blog untuk tatapan pengunjung SRC dan teman-teman semuanya..

Okey la hari ni aku mau siarkan entri Red velvet cheese cupcakes meleleh dan Kek Minion yang telah di tempah oleh kakak sepupu kesayanganku, Kak Adi untuk 3 orang individu yang sangat disayanginya iaitu anaknya, Adib Zahwan ( 3th ), anak buah iaitu Muhamad Iman Zulhakim @ Ijam ( 9th ) dan mama tersayangnya, Hjh. Aisyah @ Wawa Ajah ( 65th )..birthday ni dibuat sekaligus buat mereka bertiga memandangkan bulan lahir yang sama iaitu Januari..majlis dibuat pada 4 Januari yang lepas..buat simple-simple saja dan hanya menjemput ahli keluarga yang terdekat bagi memeriahkan majlis tersebut..

Sebenarnya RVC leleh tu makcik ( Ucu ) yang request sebab teringin mau merasa kek ni dan kek minion tu Ijam yang request sebab suka dengan karekter kartun tu..mulanya aku cadang mau guna edible image minion tapi disebabkan cari di kedai kek yang biasa aku pegi tu kebetulan tiada stok..so, aku buat 'plan B' iaitu bubuh patung minion ja..hehe, nasib baik 'birthday boy' suka sangat..

Jom layan gambar..

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com
RED VELVET CHEESE CUPCAKES MELELEH, HARGA RM 2.20, EACH ( MEDIUM )

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com

Comel kan..aku bubuh dalam papercup gambar minion..

RED VELVET CHEESE CUPCAKES
HARGA: RM 2.20 ( MEDIUM ), PCS
MINIMUM ORDER 16 PCS

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com
KEK MINION
 KEK MINION ( CHOCOLATE FUDGE CAKE )
LAYER & FROSTING: COKLAT GANACHE
DEKO: BUTTERCREAM
HIASAN: PATUNG MINION, POKOK KELAPA, BENDERA, GULA-GULA COKLAT
BERAT: 1KG
HARGA: RM 50

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com
 Birthday boy teruja dengan kek dorang..hihi


 3 in 1 birthday..Wawa Ajah, Adib & Ijam..
 Sepupu yang lain pun nda mau ketinggalan bergambar..

 Macam biasa..sesi tiup lilin dan potong kek memang masing-masing berebut depan kek..hihi..lucu betul..

 Ni adalah antara menu yang ada pada hari tu..macam-macam ada..sedap-sedap..ada mee goreng, sosej, ayam goreng, acar timun..

 Ada puding jagung..

 Ada sate dan paling best ada soto..memang suka..aku layan soto ja malam tu..nda peduli sudah sama menu lain..hehe..

 Ada cendol dan sirap limau..


Menu last..ikan goreng dan ikan masin..

Okey la, sampai sini ja entri aku pada hari ni ya..thanx kerana datang sini dan baca entri hingga habis..

Sapa-sapa yang berminat mau tempah kek/cupcakes atau aneka kuih-muih kami, sila email atau terus la hubungi talian kami di sini, 012-8244251 ( bbwana ) untuk info lebih lanjut..Sekian.

6 comments:

  1. kek coklat meleleh camtu semua budak2 suka kan.. apa lagi.. semua tak sabar2 nak makan kek lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..memang budak2 paling suka dan semangat depan kek..

      Delete
  2. Mmg comey kek minion tu...bdak2 mmg la suka sngt...!

    Meriah dgn mknan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..budak2 suka sangat..hehe..thanx ya..

      Delete
  3. Assalamualaikum..suka uj tguk budak2 sambut bfdy teruja btul diorg...

    ReplyDelete
  4. walaikumsalam kak uj..

    memang seronok tengok budak2 berkumpul sama2 sambut bday..best dan happening ja kan..

    ReplyDelete