KEK BIRTHDAY: CHEESECAKE SALJI FOR MY SIS..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Kembali bersiaran pada  malam hari ni..baru ada masa untuk update blog..siang tadi agak sibuk menyiapkan kek dan apam untuk jualan..apapun, terima kasih atas kunjungan kalian semua ke sini..follower pun sudah makin bertambah..thanx ya semua..

Okey la, hari ni aku mau kongsikan gambar kek yang aku buat untuk satu-satunya kakak aku untuk harijadinya yang lalu iaitu 12 Mac..aku buat Cheesecake salji..sebab my sis Liza memang 'cheesecake lover' macam aku juga..hehe..mula-mula tu aku plan mau mau buat kek yang lain tapi jadinya lain pula sebab bahan nda cukup..huhu..tapi, nda apalah janji ada kek dan my sis suka..

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com

Untuk pengetahuan semua, ni bukan la kek span biasa..kek yang aku buat ni betul-betul cheese cake..mula-mula tu aku plan mau tuang filling bluberi ja atas kek ni tapi bila pikir aku masih ada baki cream cheese leleh dalam petisejuk..sayang pula kalau nda guna kan..so, aku aku tuang atas kek ni dan tabur dengan cheddar cheese parut..nampak macam snow cheese cake pula kan..hihi..

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com

Kek ni memang sangat lembut dan sedap..em, lagi sedap bila sejukkan kek terlebih dahulu baru makan..rasanya susah mau gambar..sedap sangat..nyum-nyum..resepi kek ni adalah dari Kak Lina@ Teratak mutiara kasih..aku akan kongsikan resepi kek kemudian ya..so, tunggu tau..^_^

 My sis Liza & Waie..


"Happy birthday to my sis Liza..semoga diberikan kesihatan yang baik, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, ceria selalu dan sentiasa dibawah lindungan Allah, Amin.."


 Kami sambut simple ja..tiada masak yang special..hanya beli kfc dan celebrate di rumah dengan keluarga tersayang..


 Kfc, idamanku selalu..finger lickin' good..hihi..


 Rupa kek selepas buat 'post mortem'..huhu

http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com

Okey la teman-teman, sampai sini dulu entri aku pada malam ni..jumpa lagi di entri lain..thanx singgah sini ya..bye..sekian.

14 comments:

  1. walau apa pun kalau cheesecake mmg marbeles kan BB akak likeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..betul tu kak noor..sya setuju sangat..

      Delete
  2. gembiranya dia potong kek...gebu betul keknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..memang hepi dapat potong kek..

      Delete
  3. Sy pun peminat cheese jugak! Bestnya kalau ada orang nak bg kat KN kan... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai ciannya..kalau dekat saya bagi KN cheese cake..hehe..

      Delete
  4. untangle dpt cheese cake...
    sedapnya...
    happy birthday

    ReplyDelete
  5. salam bb salam singgah ..alahai kuatnya tayang cheese cake .. buat mau tergoda hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx singgah sini wani..hehe, memang rajin buat makanan yang ada cheese skang ni wani..

      Delete
  6. Happy belated birthday diucapkan, semuga menjadi anak yang cemerlang dunia serta akhirat. Kek ni dah memang gerenti sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas ucapan..betul tu kek ni memang sedap..

      Delete