ORDER KELUPIS FROZEN, KELUPIS & APAM LADYBIRD BUMBLE BEE

Assalamualaikum w.b.t..

Salam sejahtera semuanya..

Tadi aku sibuk sikit menyiapkan aneka jualan untuk esok..so, sekarang ni agak lapang sedikit..sambil berehat tu dapat la aku post entri baru untuk tatapan pengunjung blog pada hari ni..

Baiklah, entri kali ni aku siarkan order pada bulan puasa yang lalu dan juga raya baru-baru ni iaitu Kelupis frozen, Kelupis dan Apam ladybird bumble bee..

Kelupis frozen ( kosong ) ditempah oleh Pn. Yatie sebanyak 300 biji..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Kali ni banyak customer order kelupis frozen sebab bila dorang mau makan baru dikukus..so, makan lebih sedap la kan sebab panas-panas..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Kelupis frozen ( kosong ) ditempah oleh Kak Adi untuk majlis bertunang adik iparnya pada hujung minggu baru-baru ni sebanyak 150 biji.


http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Kelupis ( kosong & inti udang ) ditempah oleh Pn. Nina sebanyak 150 biji untuk majlis harijadi

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Apam ladybird bumble bee ditempah oleh Cik Lynna sebanyak 100 biji untuk sambutan 'Full Moon'. Filling coklat dan blueberi..

HARGA KELUPIS:
KOSONG : RM0.40 SEBIJI
INTI UDANG: RM0.45 SEBIJI
MINIMUM ORDER: 100 BIJI

HARGA APAM LADYBIRD BUMBLE BEE
RM 0.40 SEBIJI ( ANEKA FILLING )
MINIMUM ORDER: 100 BIJI

Terima kasih ya pada semua yang telah menempah dengan kami..kami harap anda semua berpuas hati dengan produk kami..mohon maaf jika ada sebarang kekurangan.Okeylah, sampai sini entri pada hari ni. Jumpa lagi di lain entri..

Tempahan dan pertanyaan, hubungi talian 012-8244251 ( bbwana ) untuk info lanjut. Call/sms/whatsApp. Tq

14 comments:

  1. Kelupis tu mcm mna rupa dia? Guna tpung ke atau pulut? Nmpk mcm sedap je...sbb balut dgn daun pisang...hehe ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelupis tu asal dari beras pulut..didadih dengan santan kemudian letak inti udang@ kosong balut dengan daun ngirik(bkn.daun pisang)..dikukus..memang sedap makan..

      Delete
  2. Kelupis tu ape ye? BTW, Done follow your blog. Follow me back www.waniameen.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelupis adalah makanan tradisi suku kaum brunei di Sabah ni..dibuat dari berus pulut..lebih kurang macam pulut panggang juga cuma kelupis hanya dikukus..tidak dipanggang.

      Delete
  3. Lama tul xmkn kelupis...merasa jgk la masa di miri dulu..rezeki bb..tahniah

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  5. kelupis dibuat drp apa ye ... mcm nagasari pula bungkusannya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelupis dari beras pulut..sedap dimakan kosong ataupun berinti udang..

      Delete
  6. itu hari yang mel makan kelupis kosong. Sedap juga. Kali pertama cuba kan menu orang sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, memang sedap tu mel..cicah dengan kari ayam atau kuah kacang pun sedap..kalau kami sini , suka makan dengan ikan masin..memang feeling sedap giler..heheh..

      Delete
  7. Salam Aidilfitri....
    x pernah lagi nurul makan kelupis tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelupis ni boleh jumpa di sabah khususnya daerah sipitang dan merupakan makanan tradisi suku kaum brunei..

      Delete