Akhirnya bertemu BFF setelah bertahun tak jumpa!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni baru sempat nak 'up' entri tentang kisah aku bertemu dengan BFF masa sekolah menengah..si comel Noey!!! Kebetulan jumpa masa 'open house' hari raya Datuk Sapawi Hj.Ahmad & Petronas di Dewan serbaguna Sipitang pada 1 ogos yang lalu..eh!! masing-masing 'excited'!! Terus 'selfie'..hihik ^_^

Noey siap tanya aku pakai produk apa sebab kulit dah putih gebu..huhu..

Sebenarnya, kitorang memang tak sangka akan berjumpa semula setelah bertahun lamanya tak berjumpa..Berhubung pun amat jarang..Sibuk dengan urusan masing-masing.

Kalau tak silap hampir 7 tahun kami sudah tidak berjumpa. Rasanya masa aku  hadir majlis kahwinnya la last aku jumpa..sekarang ni dia dah ada 3 orang anak pun..rasa cepat masa berlalu..lepas kahwin noey ikut suaminya menetap di Sarawak..apa nak buat, laki memang orang sana..

Aku selitkan gambar aku bersama 4 lagi BFF sekolah menengah. Kitorang memang susah senang besama. Jalan pun berlima..Buat nakal pun sama-sama..kitorang nakal biasa ja..tak pernah ponteng sekolah tau.. ;)

Rindu zaman ni..siap ada nama grop, power girl konon-kononnya.. ;p

Nampak tak zaman sekolah kulit  aku  agak gelap..huhu..asyik berjemur..rajin ikut aktiviti persatuan.. masa tu memang tak jaga kulit pun..tak.kisah jalan berpanas atau berhujan..memang kulit hitam legam..isk..isk..

Aku, Mia & N memang geng sejak darjah 1 lagi. Sekelas sampai foam 5. Mira rapat start foam 1 dan Noey pula jadi geng start foam 3.

Setiap orang punya karekter masing-masing.

Mira ~ seorang yang peramah, lincah, banyak peminat. Aku dan mira berkongsi tarikh lahir, hari, bulan dan tahun yang sama. Kami kembar tak seiras..ahaks!! Dah kahwin dan punya 3 orang anak. Kerjaya: Cikgu

Mia ~ seorang yang banyak bercakap tapi baik, pandai, rajin buat homework dan kami tiru...hahaha!! Sudah berkahwin dan miliki 3 orang anak. Kerjaya: Cikgu

Noey ~ seorang yang comel, lincah, peramah, suka bawa tidur rumah dia, nakal. Muda setahun so dapat kelas lompat sebab pintar. Dah kahwin dan punya 3 orang anak juga. Kerjaya: Business

N ~ seorang kapten, penasihat pada kami semua, bergurau kasar macam lelaki, baik dan pendengar yang baik. Sudah berkahwin dan miliki seorang anak. Kerjaya: Cikgu

BFF aku kebanyakkan kerja cikgu..aku dan noey saja yang bekerja sendiri..huhu..rezeki masing-masing kan..

Sampai sini saja coretan aku, kalau nak cerita memang tak habis tentang kisah aku & BFF..hihikk

Psssttt, Kalau nak tau rahsia kulit aku menjadi cerah, gebu dan berseri sila klik >> Esther Cream << , >>Beshine Premium Drink <<

Sekian, wasalam.









22 comments:

  1. Memang bestkan jumpa kawan sek lama. Tahun ni tak sempat jumpe member sek.

    http://alongwawaerna.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat..macam2 cerita nak kongsi..hehe..

      Delete
  2. Bagusnya, bila semua dah berkeluarga.. Jumpa blik pasti byk cerita.. Comelnya ada karakter masing2.. Bff dunia akhirat laa kan..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, betul tu wawa..memang cerita tak habis2..sampai besok lusa tulat pun belum tentu habis ceritanya..hehe

      Delete
  3. wahh bestkan dapat jumpa kawan lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat2 best nani..kak wana dah lama sangat tak jumpa member ni..

      Delete
  4. Syoknya dpt jumpa kawan lama, muka wana pun ada iras sikit dengan kawan wana tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok sangat rasanya sue dapat jumpa geng lama..eh, tak perasan pula wana muka kami seiras...heheh..

      Delete
  5. best kan dpt jumpa kawan lama, dua2 cantik ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah dilla..memang best betul..apapun, thanx ^_^

      Delete
  6. salam singgah sini dik wana...besinya kalau dapat jumpa kawan2 lama...mesti best kan dik wana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx singgah sini kak diana..ya bah, memang best betul kalau dapat jumpa kawan lama apatah lagi geng 'karas'..haha..cerita nda pandai habis2..hihi

      Delete
  7. wah seronoknya bila teringat zaman sekolah ... rindu

    ReplyDelete
  8. Memang seronok jumpa geng lama. Ada saja yang nak dibualkan. Rasa macam masa tu tak cukup kan,..

    ReplyDelete
  9. cantiknya Kak Wana ~~~~

    banyak cerita bila sesekali berjumpa....

    ReplyDelete
  10. eksitedkan leh jumpa kwn sekolah lama

    ReplyDelete
  11. Memang best dapat jumpa kawan lama...seronok plus excited orang kata..hahaha...

    ReplyDelete
  12. wah comelnyaaa.
    da lama xjumpa kwn2 lama. bz sgt2 kan. alahai. huu

    ReplyDelete
  13. lagi lama tak jumpa memang lagi syahdu lew.. bila skali jumpa mesti havoc..

    ReplyDelete
  14. Huhu baca2 blog terjumpa blog mu bb..
    Nda tau la ingat ka lagi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adeh..Siapa ah? Normaysarah kah? Adeh..lupa ku eh..mun banar ko, wasap2 ba aku, 0128244251 k..

      Delete
    2. Hihihi auu aku la tu.. Insyallah nanti ku whatsapp ko k..:-)

      Delete