RAIKAN CINTA REENA & RAHMAN (PART 1): MENGELUPIS & AKAD NIKAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Syukur alhamdulillah, 1 ogos yang lalu..sepupuku Reena telah selamat menjadi isteri orang..tahniah buat Reena dan pasangannya Rahman..

30/07/2015:

Pagi sebelum akad nikah, ramai saudara mara berkumpul bergotong royong untuk sesi 'mengelupis'. Maksudnya membungkus kelupis. Bagi yang belum tau apa itu kelupis sila klik>>KELUPIS<<

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Sangat meriah..paham-paham la bila masing-masing berjumpa..Riuh bercerita itu ini  dan tak kurang juga ada yang begurau senda..Masa nilah dapat berkumpul semua..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
Memang banyak kelupis  yang perlu dibungkus..sebagai hidangan untuk malam berbedak/berinai dan untuk 'campur' lebih kurang macam 'goodies bag' untuk diberikan pada tetamu yang hadir..

Majlis nikah:

Mini pelamin nikah, simple tapi cantik yang dihias oleh sepupu
Antara barang hantaran dari pihak perempuan dan pihak lelaki..

Saat yang ditunggu-tunggu dan sangat mendebarkan..hanya sekali lafaz, Reena sah menjadi isteri kepada Rahman..alhamdulillah..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
Sesi fotografi
Tersenyum lega dan bahagia..tahniah!! Nampak manis pasangan pengantin mengenakan persalinan rona krim..

Entri akan bersambung untuk part 2..

Thanx sebab baca entri hingga habis..dadaa..

Sekian, wasalam.




15 comments:

  1. Macam lepat pisang tak apa lepas komen ni kakak klik kelupis tu macam mana
    Teringain juga nak merasa
    Seronok tengok ramai-ramai bekerjasama - meriah!

    ReplyDelete
  2. OK.ok... kakak dah baca apa itu kelupis.
    Bukan tepung tapi pulut - bayangan kakak salah:)

    Nak kenal dulu daun ngirik baru boleh cuba buat..

    ReplyDelete
  3. Tahniah dan selamat pengantin baru buat sepupu wana ^^, masa kahwin hari tu ndak sempat tengok mengelupis di rumah mertua..

    ReplyDelete
  4. Meriahnya.. selamat pengantin baru.. ")

    ReplyDelete
  5. Salam singgah petang dik wana...tahniah kepada sepupu dik wana...selamat pengantin baru dan semoga berkekalan hingga akhir hayat...

    ReplyDelete
  6. salam singgah wana ..bila berkumpul macam ni kan .. macam2 menu2 tradisi keluar kan hii.. tahniah untuk pasangan pengantin

    ReplyDelete
  7. Slm knl wana, mcm pestime Lya singgah cne..tringt plak masa kawin Lya situasinya mcm ni juga tpi Lya kat Bfrt..tahniah sepupu wana

    ReplyDelete
  8. selamat pengantin baru buat pasangan reena dan suami :)

    ReplyDelete
  9. huhuu..meriahnya..sronok dpt kumpul rmai2 cani..tahniah bt pengantin..selamat pengantin baru ^__^

    ReplyDelete
  10. Wah, selamat pengatin baru...seronok merewang kan,,,hehehe

    ReplyDelete
  11. Kak Wana...tarikh tu...30.08.2015 belum sampai lagi la..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaks, betul la..haha sungguh kak wana x perasan..hihik..thanx bagitau..

      Delete