REVIEW: LECITHIN SHAKLEE BANTU SELESAIKAN MASALAH PERUT BUNCIT DAN RAMBUT SEMAKIN SIHAT


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni aku mau review satu supplemen shaklee yang aku menang masa join GA tempohari dari Rinie Borhan DI SINI. Aku menang Lecithin Shaklee..aku sudah amalkan pengambilan lecithin selama sebulan lebih  dan banyak kebaikan yang aku perolehi antaranya lemak di perut dah hilang ( perut buncit )nak tau lebih lagi?? Tunggu dan baca hingga habis ya  ^_^

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com


Apa istimewanya Lecithin ni??? 
Letichin Shaklee adalah berasaskan soya. Sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg

Lecithin adalah 'pengemulsi semulajadi' kerana ia mempunyai kesan 'melekat pada lemak' dalam kata ringkasnya ia menyebabkan lemak itu terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

Siapa yang perlukan Lecithin??
  • Mereka yang ingin KURUS
  • Pesakit DIABETES
  • Pesakit BUAH PINGGANG
  • Penderita KEGUGURAN RAMBUT
  • Pesakit STROK
  • Orang yang banyak mengambil KARBOHIDRAT
  • Orang yang mengalami KOLESTROL TINGGI
  • Orang yang mengalami masalah FOKUS
  • PELUPA
  • IBU MENYUSU
Jom baca serba sedikit info tentang letichin..

13 kebaikan Lecithin Shaklee:
  1. Lecithin pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain. Ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease serta arteri yg mengeras.
  2. Lecithin  bertindak memecahkan lemak. Ia mampu membakar lemak lebih cepat berbanding senaman. 
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan.
  4. Letichin membantu  mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  5. Lecithin  merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. ( boleh mengurangkan tekanan, PMS )
  6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.
  7. Lecithin  makanan otak dan saraf. Mencegah nyanyuk/Alzheimer.
  8. Lecithin sumber hormon neurotransmitter, di mana ia menggalakkan proses tidur.
  9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi mereka yg mempunyai alergi, hay fever, asma ,bronkitis dan emphysema.
  10. Lecitihin bertindak  pelincir bagi joint (sendi2).
  11. Lecithin  zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecitihn  mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin  memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan.
  14. pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras

    Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
    pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras

    Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
    pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras

    Copy and WIN : http://ow.ly/KNICzat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

Testimoni: ( aku sendiri ^_^ )
Kesan baik yang aku dapat setelah amalkan lecithin selama sebulan lebih:
  • Perut dan makin cantik dan rata. Perut buncit tiada lagi. Byeeee
  • Rambut jadi makin sihat, halus dan lembut. Boleh jadi iklan syampu dah..hihik..
  • Kulit bertambah cantik.
  • Rasa sakit period berkurangan/gejala PMS.
  • Tidur jadi lebih lena..Zzzz..
Macamana?? Bestkan..korang pun patut cuba tau. Yang penting amalkan gaya hidup sihat dan pemakanan yang seimbang. ^_^
Cara pengambilan Letichin Shaklee:
  • Ambik 6 biji  kapsul sehari. 3 biji kapsul selepas makan tengahari. 3 biji kapsul selepas makan malam.
http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
Psstt..nampak tak besar kapsul tu kena telan macamana..huhu..Kena banyak minum air tau..

* Minum air 1-3liter sehari.. ;)
Harga: RM52.50| 180 biji

Eh, aku tak jual shaklee ya..aku hanya buat review saja. Tapi  kalau minat nak beli sila la hubungi Rinie Borhan.

p/s: Lepas ni aku nak try Vita-c plus dan Vita E complex Shaklee..ada sapa-sapa murah hati nak bagi tak? Huhu.. ;p

Sekian, wasalam.




21 comments:

  1. salam singgah sini dik wana...akak pernah makan vita E complex shaklee...memang best...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah siuknya kak Diana suda try vita e..mesti kulit makin cantik kan..mau ditry juga tu nnti..

      Delete
  2. alhamdullilah..merasai kebaikan die..teruskan makan...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah nak teruskan..memang best produk ni.. :)

      Delete
  3. Wah, wana makin bertambah cantik la lepas ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..yang penting cantik dan sihat kan sue.. ^_^

      Delete
  4. banyak kebaikan lecitin ni kan, mau try ni sebab ada masalah rambut. vit E dgn vit c shaklee pun best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah, ngam betul la tu dicuba..betul dilla..baik lecithin ni.Bantu masalah rambut..wana suda lihat kesannya pada wana..mmg terbaik bah..

      Delete
  5. hehe elok sungguh time2 raya bnyk open house..
    mmg kena ada benda2 mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..betul betul betul..Kak wana sokong..time raya ni byk open house..mkn berlemak pun byk..huhuhu

      Delete
  6. Bunda pernah makan beberapa produk shaklee yang lain, tapi yang ni belom lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa.. Apa kata bunda try lepas ni..baik tau dan banyak manfaat..

      Delete
  7. tqq FOR INFO
    wahhh byk kebaikkannya,kena beli ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus beli Kak..jom jadi cantik dan sihat :)

      Delete
  8. Waduh, kalau pil ni yang lemah ni, haha kalau serbuk ok lagi mmg idok lee lah kan nak makan pil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, nur telan 1 kapsul ja pun ok la tu.. :p

      Delete
  9. makk aii besar nye kapsul dia tu kak wana
    nak kene makan 3 biji lak tu sekali makan
    wahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu tulah pasal ayu..Kak wana hnya telan 2biji kapsul ja tiap kali mkn..2 biji tghari, 2 biji mlm..kikiki :)

      Delete
  10. Kira satu botol tu cukup stok utk sebulanlah kan, Wana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah kak..cukup sebulan kalau makan secara konsisten..wana telan 2-4 biji kapsul ja sehari..tulah lambat habis..huhu, tak dapat telan 6biji sehari..kapsul besar sangat..

      Delete
  11. Wah, makin comel la kakak kita sorang ni nanti :)

    ReplyDelete