Kek minyak marble

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni aku mau tayang Kek minyak marble yang aku buat baru-baru ni..aku suka buat macam-macam perisa dan corak. Kali ni aku buat perisa coklat dan oren pula..


Resepi aku pernah kongsikan sebelum ni..boleh klik>>resepi kek minyak<<


Gabungan coklat dan oren ni sangat serasi..sedap sangat dan kek ni lembut..aku pun tak sedar sampai berketul-ketul masuk mulut..hee..

Okeylah, sampai sini saja entri aku..jumpa di lain entri pula..

p/s: aku dah start bw 'rumah' kawan-kawan, ada lagi yang belum aku terjah..tunggu ya..nanti aku 'knock-knock' rumah korang..^_^

Sekian

43 comments:

  1. sedapnya.. tau tak pe kalau makan kek ni mmg tak sedo berapa banyak dah masuk mulut kannn...

    ReplyDelete
  2. nt dtg rumah saye bwk kek minyak 2 ek kak wana..
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jer ezy..ready minuman tau..hihi

      Delete
  3. Assalam wana..
    wah..ada gabungan coklat n oren lak mesti harum semerbak time dok bako tu kan?lama xbuat untuk mkn sndri hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam Kak..

      Hihi..betul tu kan Kak..

      Delete
  4. sesekali layan kek best jugak nih..

    ReplyDelete
  5. wa..tak pernah lagi buat kek minyak ni...tq untuk resepinya..nanti nak cuba

    ReplyDelete
  6. Sedapnya..sedapnye..kalau Kek macam ni Cik Mimie suka makan time panas2..lepas kuar oven tu..memang superb :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..betul tu cik Mimie..sedap kan :)

      Delete
  7. cantik kalernya... trus rasa lapaq nih,,,

    ReplyDelete
  8. Warna yg menarik, rasa yg sedap, alangkah indahnya kalo kita berjiran kan wana...boleh mkn kek wana setiap hari ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha ini win.. nak jugaklah jiran ngan Kak Wana..
      adus xleh kurus CT cemni..

      Delete
    2. Jom kita tinggal berjiran..bukan ja tiap2 hari..24 jam bleh makan kek wana tau sue dan ct..heheh

      Delete
  9. Assalam wana,
    seeedaappppp
    kek marble

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam..hehe..memang best makan..x sedar makan banyak ^_^

      Delete
  10. hadoiiiiiiii *sambil air liur meleleh hehehe

    ReplyDelete
  11. Sedapnya kak Wana. Gabungan coklat dan oren

    ReplyDelete
  12. nanti nk try jugak ni tunggu masa yg mengizinkan wana..

    ReplyDelete
  13. Sedapnya time2 lapar menengok kek...

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. wah, hebatnya.. boleh bau sampai sana. hehehe

      Delete
    2. uuuish.. nak gak screen yang canggih tu..
      boleh absorb bau.. ehehe.. ada lagi canggih dak ? download makanan skali..

      Delete
    3. Ahaks..ciannya adik2 semua ni..gi pinjam pintu doraemon Kak Farrah lekas, bleh datang umah akak.. :D

      Delete
  15. Nampak sedap kek marblenya... Wana. Teringin pula nak cuba buat perisa ni.

    ReplyDelete
  16. kek minuak ni ada letak ovalet kan wana. mesti lembut .serius wana.. selama buat kek ni x pernah diajar letak ovalet.. nak belajar letak ovalet pulak dalam kek. :D ..

    ReplyDelete
  17. omoooo Kak Wana.. ni fevret mak CT ni..
    nak cilok recepi lah Kak Wana.. nanti nak cuba tho nanti tak tahu bila ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rajin2 kan la diri try buat..senang ja..tup2 dah siap.. :)

      Delete
  18. Tayang jangan x tayang..
    Lepas tu pos klinik saya..

    ReplyDelete
  19. jelesnya tengok orang yang dapat makan kek kak wana buat.. T__T nak juga nak juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya kita kena terbang ke sabah lah macam ni Amy..
      book Kak Wana few days n suruh dia buatkan kek aje ehehe..

      Delete
    2. Kekeke..amboi siap book akak ya..Haha..untuk Amy dan ct boleh jer.. ;D

      Delete
  20. feveret akak nih... bau ni msti semerbak masa tgh masak kan...

    ReplyDelete
  21. teringin nak try...tp malas membatas segalanyaa....huhuhu

    ReplyDelete
  22. Salam singgah sis...
    Selalu buat kek minyak tapi buh pewarna je, pasni try la wat lain2 perase lak!

    ReplyDelete
  23. Syoknya tengok orang pandai masak ni.

    ReplyDelete