( 10 Days Challenge ) Day 10: 10 Secret..ssttt!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Alhamdulillah..ini adalah cabaran terakhir dan sangat mencabar juga 'task'nya sebab harus senaraikan rahsia..em, susah sikit la bagi aku sebab dah nama pun SECRET..hee..

Apapun, aku harus selesaikan juga cabaran ni..

1. Tabah

Kalau depan org aku selalu nampak tabah, tapi hakikatnya dalam hati ada taman..huhu..

2. Tidak pandai berenang..

Aku suka mandi kolam tapi nda pandai berenang..huhu, camana tu?

3. Cepat emo

Bila berhadapan dengan sesuatu situasi yang tidak dapat aku kendalikan perasaan sendiri, aku akan cepat emosi..

4. Takut naik motor

Aku takut naik motor, walhal masa kecil dulu aku selalu juga naik motor bila balik sekolah dengan my dad..^_^

5.  Tidak suka pakai kasut tinggi

 Walaupun aku ni tidak la setinggi mana, tapi aku lebih suka pakai sandal @ 'flat shoes'..selesa dan senang aku mau bergerak dan 'driving'

6. Suka diet

Kawan dan keluarga aku selalu bising sebab aku ni suka berdiet..padahal aku bukan la gemuk pun tapi aku selalu perasan diri aku gemuk..hehe, sebab aku risau kalau berat badan aku naik dan jadi gemuk.. paling berat badan aku adalah 49kg dengan ketinggian 156cm..sebenarnya normal ja pun tapi aku rasa gemukkk sangatttt..huhu..42kg berat aku paling ringan dan dikategorikan dalam 'underweight'..dan sekarang pun masih dalam kategori itu..huuu..

7. Tidak pandai bawa kereta jenis automatik

Apa???? Begitu senang auto nda pandai bawa..haha, hakikatnya memang macam tu..aku lebih suka bawa kereta manual sebab baru ada thrill dan skill kan!!!! ^_^

8.  Suka color pink, purple dan putih

Aku ada banyak koleksi baju terutama baju warna putih dan sedang koleksi baju color pink dan purple pula..hihi..

9.  Suka koleksi majalah, novel dan komik

Antara majalah yang aku suka beli dan jadikan koleksi adalah Majalah Remaja, Rapi, apa saja novel yang menarik dan komik crayon shin chan..heheh..

10.  Rahsia la ya..  ;-)


Okey selesai sudah cabaran 10 hari yang aku join ni..fuh, sangat-sangat lega rasanya..haha, tidak terikat untuk membuat entri lagi..tapi sebenarnya tujuan cabaran ni sangat baik iaitu memotivasikan diri untuk rajin buat entri..kan..kan..walaubagaimanapun aku enjoy dan seronok buat cabaran ni.  Terima kasih pada kawan-kawan yang support aku..luv u all!!!!

Jemput baca sini:

-wasalam-

4 comments:

  1. 2 dengan 5 sama :D

    saya paling terer bawa motor compare to kete. ahhaha.. sebab dari dulu asyik naik motor je.. PUTIH! my favorite color of all time ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, hebat la Amy bleh bawak motor.. ^_^

      Delete
  2. saya datang menabung Nuffnang sini. ^^,

    ReplyDelete