( 10 Days Challenge ) Day 2: 2 Film


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hai, salam malam semuanya..hari ni sudah masuk cabaran hari ke-2..seronok rasanya berkongsi sesuatu dengan kawan-kawan.

Okey la hari ni kongsi tentang filem pula..

1. Chandramukhi

Filem seram tamil yang ditayangkan pada tahun 2005 dan mencatat angka box office yang aku suka tengok..haha, kenapa chandramukhi? Aku suka cerita ni sebab ceritanya ada  seram+kelakar dan aku suka hero dalam filem ni..Siapa lagi kalau bukan Rajnikanth..hihi..tengok la tu siap like gambar lagi, boleh? Haha..antara ayat kegemaran aku dalam filem ni, Lakalakalakalakalaka..^_^..best tau tengok filem ni..boleh layan..
2. Bring it on

Filem komedi remaja yang ditayangkan pada tahun 2000 mengenai kehidupan anggota 'cheerleading' yang dibintangi oleh Kirsten Dunst...best tengok filem ni..teruja dengan gerakan-gerakan kumpulan sorak ni..aku tidak jemu tengok filem ni walaupun berkali-kali..hihi..Filem ni terdapat beberapa sekuel iaitu Bring It On Again,  Bring It On: All or Nothing, Bring It On: In It to Win It dan Bring It On: Fight to the Finish..

Sekian entri tentang filem, nantikan entri cabaran seterusnya pula iaitu Lagu..

Jemput baca:

Sekian, wasalam.

14 comments:

  1. Tak pernah lagi tengok. hehe. :) yang inggeris tu cam best je. ^^

    ReplyDelete
  2. rajnikanth ni perasan lebih tapi memang suka tengok dia berlakon...hahaha

    ReplyDelete
  3. candramukhi memang best, haha

    ReplyDelete
  4. wahh..blog wana berwajah baru..pink gitu..
    cerita bring it on macam pernah tengok...lupa dah..lama sangat ceritanya

    ReplyDelete
  5. mak suka lerr melayan cete hindustan/tamil. salah satunya hero handsoomeee.. hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Lisa..semangat tengok kan..haha..

      Delete
  6. Dua2 filem pun best. Filem Bring It On nampak macam filem romantik komedi+sukan yang biasa tapi best pulak. Siap ada sambungan lagi tuh.

    Post latest sayaAlhamdulilah. Akhirnya Anuar setuju bekerjasama dengan Najib

    ReplyDelete
  7. Huhuhu dua2 cter tak penah tgk tp yg cter tamil tu penah dgr ...

    ReplyDelete