MOIST WALNUT CARROT CAKE UNTUK MAMA..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Entri hari ni adalah tentang kek yang aku buat khas untuk mama tersayang sempena birthdaynya yang telah berlalu awal bulan ni iaitu Moist walnut carrot cake..memandangkan mama kurang suka makan kek yang berunsurkan coklat, maka aku pilih untuk buat kek ini..lagipun, aku yang sebenarnya sudah lama mengidam makan kek ni..heheh..aci tak? ;-p

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

MOIST WALNUT CARROT CAKE WITH CREAM CHEESE FROSTING
HARGA: RM60
BERAT:1.2 KG
HIASAN: KEPINGAN BADAM & HAWAIIAN COCONUT

Kek ni sangat sedap tau..kalau nda percaya kenalah rasa..bila makan tu terasa cream cheese dan keranggupan walnut di dalamnya..aku tidak bubuh nenes, kismis atau serbuk kayu manis..sebabnya aku kurang suka..lain orang lain taste kan..^_^

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Kek ni memang sedap sangat tau..sekali lagi menggunakan resepi yang sama dari blog mamasya dan kak zu..memang aku suka sangat kek ni..kalau nak resepi, boleh tengok di entri aku yang lepas di SINI.


Ni gambar mama dan nenek..

 " Semoga mama diberikan kesihatan yang baik dan dilanjutkan lagi usia dan semoga mama terus dikurniakan rezeki yang murah, amin " Kami sayang mama !!!!


Kami hanya buat sambutan yang simple saja, macam biasa buat dirumah dan hanya kami-kami saja yang sambut..sebenarnya mama tidak harapkan pun ada sambutan ni..tapi, aku yang beria mau buat kek..my sis Liza sponsor ayam panggang dan sayur campur chap choy..hikhik..okey la kan.. yang penting mama gembira..paling happy cucu-cucunya la yang beria potong kek..putri dan waie..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Hiasan kek ni aku ambik idea dari blog Rahel..suka tengok dekonya..hikhik..tq rahel..labiu ; )

Berminat untuk menempah kek ni? jangan malu untuk menghubungi kami di talian 012-8244251 ( bbwana ). Call/sms/whatsApp. Tq

Sekian, wasalam.

19 comments:

  1. karot nga cream cis mmg heaven la...suka kek ni..

    ReplyDelete
  2. mama Acik pun tak suka choc cake..lebih suka carrot cake

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lak kan kak..rasanya orang yang berumur ni memang x suka makan coklat2 ni kan acik..

      Delete
  3. sedapnya kek carrot
    lama xbuat...kemalasan...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih..penyakit M tu la selalu menghalang nak buat sesuatu kan..

      Delete
  4. cantiknya mama n nenek.. selamat hari lahir buat mama ya ..semoga panjang umur dan sentiasa di bawah lembayung rahmatnya ..amin.. sedap kek carrot tu memang sesuai dgn gandingan chisss. hiii

    ReplyDelete
  5. Setiap kali datang sini, akak akan craving nak makan kek huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, sabar ya kak..kalau dekat wana bagi akak..^_^

      Delete
    2. Huhu kalau dekat, tiap kali wana buat order, akak pun menyelit order sama ;)

      Delete
  6. wah sedapnya, belum pernah cuba lagi buat kek ni.. saya pun suka tgk hasil tangan Rahel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..nanti dila try buat..serius sedap..nda rugi try..hihik

      Delete
  7. setuju.. yang kek carrot walnut ni memang sedap, dulu sebelum kawin selalu buat.. guna cheese frosting... feveret sangat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, ni nnti tunsha rajin2 la buat lagi..^_^

      Delete
  8. Kek yg dah lama simpan resepi...tp asik tertangguh nak mmbuatnya....huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak rugi akak buat..serius sedap kek ni..nanti try buat ya..wana nak mintak pula..heheh..

      Delete