Terjebak pula dengan fenomena DIY 'Loom band'

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sekarang ni 'loom band' @ ' rubber band' ni jadi kegilaan anak-anak masa kini..mula-mula dengar agak 'blur' juga apa ka bendanya tu..hihi..rupanya ia adalah getah kecil seperti ikat rambut yang bewarna-warni dibentuk menjadi gelang tangan atau rantai mengikut kreativiti masing-masing..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Rasanya fenomena 'loom band' ni bukan la baru..aku ja yang baru tau dan ketinggalan keretapi..haha..masa jalan-jalan hari tu aku masuk satu kedai yang menjual loom band ni beserta alat seperti lastik untuk memudahkan proses membuatnya..dan aku belikan untuk Putri..haha, sebenarnya aku pun mau join sama buat..mula-mula membuat, agak terkial-kial juga aku tengok cara dibelakang kotak tu sebab gambar kurang jelas.tau jalah, beli yang murah ja pun..last-last aku bingung sendiri sebab tidak menjadi..apalagi aku google la cara buat step by step di youtube..haa, baru terang dan nyata caranya..pandai lagi anak-anak aku yang umur 7 tahun ke bawah ni buat..akhirnya terhasil la gelang yang comel colorful tu!!!! ^_^

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
DIY 'LOOM BAND'

Gelang getah kecil yang dikait menggunakan alat khas dan membentuk 'fishtail'..

Kalau sudah terrer, tidak perlu guna alat khas ni..pkai tangan ja pun boleh..


Putri dan waie yang excited dan teruja dengan 'loom band'..suka betul bila disuruh posing dengan benda ni..heheh..

Okey la ya, sampai sini saja entri aku pada petang ni..sampai jumpa lagi di entri yang lain pula..terima kasih kerana membaca..sekian, wasalam.

7 comments:

  1. kalau jual boleh untung ni.. ^^
    lawa2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, setakat ni saya buat untuk suka2 ja..^_^

      Delete
  2. Selalu nmpk benda ni dlm facebook juga ....

    ReplyDelete
  3. wa comelnye... ani pun baru tau ni ^^ hihi, nampak sangat tertinggal jugak.

    ReplyDelete
  4. adik sha pun suka buat... ada kata getah ni boleh penyebab kanser bagai... tapi tak tau laa benda ni propa kepe...

    tapi bestttt buat getah ni...

    ReplyDelete
  5. akak pun baru tau jugak tapi rasa nya tak sesuai dgn usia lah, utk anak2 muda oklah BB kan

    ReplyDelete