ORDER BIRTHDAY 2 STACK CAKE: FROZEN THEME

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hai, semuanya..

Hari ni aku mau siarkan entri kek birthday yang ditempah pada minggu lepas oleh Pn. Jue sempena ulangtahun anak kesayangannya Einn Uzma Dharwisha yang ke-4 tahun..selepas berbincang akhirnya Pn Jue memutuskan untuk menempah kek 2 tingkat yang bertemakan frozen..color pink dan biru. Keknya pula adalah kek coklat blueberi fresh cream..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

2 STACK CAKE: FROZEN THEME
JENIS KEK: KEK SPAN COKLAT
FILLING: BLUEBERI FILLING
LAYER & DEKO: FRESH CREAM
HIASAN: EDIBLE IMAGE
HARGA: RM 100++ ( harga bergantung dengan deko )

Agak mencabar juga buat kek ni sebenarnya..rasa terketar-ketar tangan mendeko sebab menggunakan fresh cream untuk keseluruhan kek..untuk pengetahuan, fresh cream ni agak sensitif dan akan cepat cair jadi kalau lambat deko..lama juga aku pikir macamana deko yang sesuai dan setelah menggoogle, akhirnya aku dapat idea dan hasilnya seperti dalam gambar..alhamdulillah aku dapat buat dan menyiapkan kek ini dengan jayanya..Fuh, memang tersangat lah leganya..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Yang paling aku happy tu bila dapat 'feedback' dari Pn. Jue yang menyatakan puas hati dengan kek dan  mengatakan ianya sedap..alhamdulillah, rasa terharu dan gembira bila customer suka dengan hasil kerja kita ni kan..buat aku tambah semangat tau..dari jauh tau Pn. Jue ni..beliau tinggal di Kuala Lawas..

Apapun, terima kasih banyak ya pn.jue kerana menempah dan mempercayai kami..dan terima kasih atas kesudian untuk berkongsi gambar birthday tersebut..tq tq tq..heheh..^_^


Comel kan birthday girl tu..dengan penampilan ala-ala Princess Anna..so, cute!!!! Mesti suka dan teruja Einn pada hari lahirnya..


" Happy birthday to Einn Uzma Dharwisha, moga menjadi anak yang pintar dan solehah, amin "

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Tengok la kotak yang aku modified..hihik..menjadi kan..kredit diberikan kepada blog Badariah Delight..insyaallah aku akan kongsikan cara buat kotak kek bertingkat ni ya dan cara buat 'stack cake'..tungguuuuu!!!! ^_^
 
Okey la, sampai sini saja entri aku pada hari ni..lepas ni aku kena buat kek birthday untuk anak buah aku Waie untuk dibawa ke sekolah tadika esok sempena sambutan ulangtahun pelajar yang lahir dari bulan jan-september..babai..

Berminat untuk menempah? sila hubungi talian tertera, 012-8244251 ( bbwana ). call/whatsapp/sms. Tq


18 comments:

  1. Assalammualaikum ..terima kasih sudi ngomen blog kite..done follow sini :) . Salam Ukhwah ...
    btw cantik kek n comel adik einn ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam..dan terima kasih juga ya

      Delete
  2. Terbaik...! Aritu nk deco kek utk ank pun pening cri idea...ini kan besor gini...adoiii...

    Bru nk tnya hantar guna apa kotak keknya...skali tgk..double gitu ya...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah menjadi kek ni..heheh..nanti saya share cara buat kotaknya..

      Delete
  3. sedap n cantek kek tu...puas hati...double thumb utk u sis bbwana..einn suka sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Terima kasih banyak..bola einn suka, kami pun happy..^_^

      Delete
  4. Wah menarik nya kek tu.Deco pun cantik sangat.Mesti rasa pun sangat sedapkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..tq ya..mula2 pening juga pikir cara nak deko..

      Delete
  5. CANTIKNYA WANA...... SHARE YER NANTI CAMNA NAK WAT KOTAK CAMTU ....

    ReplyDelete
  6. MURAHNYA WANA JUAL 2 TINGKAT RM100++ AJE... TAK PE LA APA PUN TAPI KITA PUAS ATI KANN...

    ReplyDelete
  7. Cantik kek frozen
    Trend terkini laris, ank 2 perempuan nk kek frozen je kan

    ReplyDelete
  8. cantiknya akak tak pandai lah nk deco2 macau tu saluteee

    ReplyDelete
  9. Cantikkkkk! Mmg tangan berseni betullah. Akak doakan semoga bisnes semakin kencang!

    ReplyDelete
  10. Hebat wan buat kek 2 tier..kak lina belum pernah buat lagi..takut tumbang...cantik2..
    Kalau anak kak lina tengok mesti suka sangat ngan frozen ni

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum dan singgah Jumaat dik Wana..cantiknya kek Frozen tu..kreatifnya wana...

    ReplyDelete
  12. Pandainya ko mendeko kek .... mesti sedap ni kan ... :)

    ReplyDelete
  13. Melangkah setapak lg dgn misi yg lebih mencabar. Tahniah BBC, cantik hasilannya.

    ReplyDelete