KEK BIRTHDAY: KEK BLACK FOREST

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni lambat sikit update blog..sibuk sikit siang tadi..tiba-tiba menerima tempahan biskut dan sebiji kek..alhamdulillah dah pun siap..sebab aku dah set malam ni nak duduk santai tengok final MLM 2014..hee.. ;p

Okeylah kek birthday ni aku buat untuk My dad tersayang yang menyambut ulangtahun yang ke-66 pada tahun ni..aku buat Kek Black Forest..sebenarnya my dad tak brapa gemar makan kek berkrim ni..tapi kalau kek buah atau kek sarang semut dia suka sangat makan..aku saja ja buat kek ni..celebrate simple..asal ada untuk makan-makan.. ^_^

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

KEK BLACK FOEEST
FILLING: BLUEBERI FILLING
HIASAN: COKLAT RICE, COKLAT CURL, MARASCHINO CHERRIES
BERAT: 1KG
HARGA: RM50


Yang habiskan kek ni..anak-,anak buah aku yang makan..Mimie, putri dan waie..dorang ni. 'hantu' kek..heheh..untung la..tak membazir..senang hati 'ucu'..penat buat kek tu rasa dihargai..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
Macam biasa..buat birthday yang simple..takde masak-masak..beli KFC ja..heheh..

Kesayangan hatiku..my dad..'si atuk bersama cucu-cucunya'..putri dan waie..

To my dad, " semoga dilanjutkan usia, sentiasa kuat dan sihat melakukan kerja-kerja harian dan berada dibawah lindungan-Nya..amin " 
I LOVE U DAD!!!!

Okeylah, sampai sini saja entri aku pada hari ni..sampai jumpa lagi..thanx pada kawan semua yang tinggalkan komen-komen 'BOOM'..aku sangat menghargai kalian..free nanti aku jejak semula ya..

p/s: Cik mimie dan budak..dah ready depan tv tengok MLM? hihik..

Berminat?? Order/pertanyaan: 012-8244251 ( bbwana ) whatsApp
@
Email: sweetred_cherry@yahoo.com

Sekian.

36 comments:

  1. Simple tapi best, hasben Sha suka kek blackforest :)

    ReplyDelete
  2. Kek sarang semut sedapnye...happy bufday buat ayahanda wana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana rupanya eh kek sarang semut ?

      Delete
    2. Kek satang semut tu kek gula hangus kan,..

      Delete
    3. biskut sarang semut CT tahu hehehe yang lobang2 cucuk pakai garfu tu kan.. kek sarang semut bru first time dngr..

      kalo kek gulaaa hangus i tahuuuu hehehe sedap. CT suka kek buah gula hangus adusssss mana nak cari ni..

      Delete
  3. rajinnya wana ambik tempahan sedap lagi kek tu blackforest

    ReplyDelete
  4. Wah best...banggakan dpt buat sendiri

    ReplyDelete
  5. selamat hari lahir utk ayah kak wana :)

    ReplyDelete
  6. saya pun xberapa gemar ada krim..sbb muak..tp disebabkan jarang makan,sumbat ja..hehehe
    suka black forest.......! sbb ceri hitam sedap

    ReplyDelete
  7. kite pon tgok mlm jugak :D suka sangat zero menang :D nampak sedap kek akk bwana...janganlah goda kita :D

    ReplyDelete
  8. sedappppnyaaaaaaaaaaaaaaa....!!!!!!!!!! saya kalau semua jnis mkn yg ada blueberry filling ni memg sy gila la. tak kesahlah kek ke, coklat ke, bun ke or donut ke...sedap sgt.. ok, sgt terliur tengok kek tu. kalau dpt mkn sebiji bestnya, tmbh pula cheesecake blueberry..hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  9. happy belated bufday to your dad!!! semoga sntiasa bertmbah iman dan amal dan dkurniakn kesihatan yg tip top utk terus beribadat... :-)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  10. Sedapnya tengok. Untung family kak wana. Time birthday tak payah dh cari bakery. Hehe. Anyway happy birthday utk ayah kak wana. ^^

    ReplyDelete
  11. Salam singgah ptg dik wana...meriah sambutan hari lahir bapa wana di kelilingi anak2 dan cucu2 dia...Selamat hari lahir untuk bapa wana yer..

    ReplyDelete
  12. Seronoknya dapat buat kek utk keraian istimewa ahli keluarga. Happy bithday utk ayah Wana :)

    ReplyDelete
  13. Ada n3 untuk bb..nanti singgah yea..

    ReplyDelete
  14. teringin nak buat kek black forest sendiri nampak senang .. tapi nampak susah jugak hiii.. happy birthday untuk abah wana jugak

    ReplyDelete
  15. yang penting ingatan kan Kak Wana..
    happy bday uncle =)

    ReplyDelete
  16. Hepy belated besday uncle. Untung ada anak pandai buat kek ;-)

    ReplyDelete
  17. Assalam wana..
    sedapnya makan kek hutan tebal ni ari besday...lagi best bila makan ramai2

    ReplyDelete
  18. lebih sedap n spesel sbb bt sndiri kek itu..

    moga ayah wana sentiasa sihat n gembira

    ReplyDelete
  19. untung bila pandai buat kek... lebih bermakna bila buat sendiri kek utk ayah tersayang kan...

    ReplyDelete
  20. Walaupun simple sambut birthday tapi best. Apalagi dapat buat kek sendiri, tentu lebih puas hati....kan. Selamat ulangtahun kelahiran buat ayah Wana.

    ReplyDelete
  21. Selamat ulang tahun ayah wana :)
    Semoga dimurahkan rezeki dan dirahmatiNya

    ReplyDelete
  22. semoga Allah panjangkan usia ayah wana serta kesihatan yang berpanjangan ... aaamin . biasanya mmg bebudak lah yg habiskan kek kan ...

    ReplyDelete
  23. Sedapnya kek.. Untung pandai buat sendiri kek, ahli keluarga dapat rasa air tangan kita kan.. Selamat hari lahir buat ayah Kak Wana ;)

    ReplyDelete
  24. Sedapnya kek.. Untung pandai buat sendiri kek, ahli keluarga dapat rasa air tangan kita kan.. Selamat hari lahir buat ayah Kak Wana ;)

    ReplyDelete
  25. sedapnya nampak kek tu. jauh di sabah. kalau tidak order dah

    ReplyDelete
  26. nyum..nyum..
    nmpk sedap..
    mujurlah akak duk jauh

    ReplyDelete
  27. happy belated birthday to ayah kak Wana. :) macam muka tok wan saya pula. hehe. sedap tengok kek tu. bestnya dapat bake untuk family. saya xtahu lagi nak kasi hadiah apa kat ayah saya.

    tadi g blog cik Mimie, ada p/s tag nama akak. rupanya entri akak pun ada gak :P

    ReplyDelete
  28. nampak sedap...
    rini dpt makan kek bufday akk kat tpt kerja
    dap dap...

    ReplyDelete
  29. sedapnya kek tue kak, btw, mungkin dah lambat. epy belated bufday buat ayah akak wana :)

    semoga panjang umur dan murah rezeki ^^

    ReplyDelete