Tempahan aneka kuih-muih

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sedar tak sedar hari ni adalah hari jumaat terakhir untuk bulan Februari..cepatnya masa berlalu kan..apapun, semoga hari-hari mendatang akan dijalani dengan penuh warna-warni..

Hari ni aku ingin siarkan entri tempahan kuih-muih sempena majlis kenduri doa selamat pakcik  (abang sulung my dad) pada 19 febuari bersamaan CNY hari tu..

Sebenarnya kenduri doa selamat ni diadakan sebab pakcik selamat keluar dari hospital setelah hampir sebulan di tahan di wad akibat bengkak kaki dan tak boleh berjalan..alhamdulillah..kini pakcik dah boleh berjalan seperti biasa tanpa menggunakan tongkat..

Jom jamu mata kuih-muih yang di tempah..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
Apam polkadot ( filling coklat dan blueberi )

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
Kek coklat dan kek pisang

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
Apam gula hangus(small) dan apam coklat (small)


Yang ni pula kuih-muih yag telah siap masuk dalam 'tapau' ataupun kami panggil 'campur' untuk diberikan pada tetamu yang hadir pada petang tu..


Ini pula juadah yang disediakan untuk 'disantap' tetamu..best!!! Ada sate ayam dan daging, ketupat dan lemang, kelupis dan kari ayam..kari ayam aku tak sempat nak snap..malangnya aku hanya dapat makan secucuk sate, kelupis dan kari ayam ja..huhu..sedih :(

Okeylah, sampai sini saja entri aku pada hari ni..jumpa lagi ya dan babai..

TEMPAHAN/PERTANYAAN: HUBUNGI 012-8244251 ( bbwana ) whatsApp
@ email: sweetred_cherry@yahoo.com
Tq






30 comments:

  1. Alhamdulillah..macam2 hado tu..Pandai wana buat segala macam juadah tu..rezeki tempahan bukan setakat kek, tp kuih muih dan makanan tradisional pun hado..

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaa satay. terliur tengok :D

    ReplyDelete
  3. Wah, macam-macam jenis ada... Sedap2 :)

    ReplyDelete
  4. sedapnye.. ehh puteri mandi memang kering ke? bukan basah ke letak santan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat sini putri mandi memang kering macam ni anizz..kak wana tak penah nampak lagi yang basah letak santan..

      Delete
  5. alhamdulillah wana rezeki masyukkk tu

    ReplyDelete
  6. Meriahnya tgk kuih muih...sempat bb buat yea..memang super la

    ReplyDelete
  7. Lahaii sedapnye apam polka dot tuu! Insya Allah nanti nak wat kenduri bila balik Kota Kinabalu, sy nak oder tau...tunggu sy mesej ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, boleh ja cikgu..nanti just roger2 wana ya :D

      Delete
  8. Kak Wana~~ lapar la..apa ni tunjuk2 gambar makanan...hehehe..post2 la kat sini sikit :)

    ReplyDelete
  9. alaaaa...teringin nak makan bingka jagung tuhhhh...sedapnyeeee...hihihi

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah smg pakcik wana terus sihat..mknn semua sedap..kek cawan wana comel, kecik2 senang ngap terus masuk mulut ^^

    ReplyDelete
  11. sedap2 semua kuih muih ko tu sis wana...kelupis tu ba yg paling sy suka...

    ReplyDelete
  12. Assalam Wana,
    Sedap2 nampaknya juadah yg disajikan esp satay hehehe. Kalau akakla, mau pengsan dibuatnya nak sediakan juadah yg byk cenggini.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..banyak juadah..murah rezeki.....kuih2 tradisional tu yang paling best tu...sedap..

    ReplyDelete
  14. cumilnya apam polka dot tu....

    slm ziarah yer...
    http://thebeautyofsplendid.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  15. woaaah Kak Wana.. sedap2 nyeeee semua tuh nampak..
    suka gula hangus.. feveret =)

    ReplyDelete
  16. Salam,

    Saya nak minta tolong review applikasi android ini boleh?

    Syarat kena install lepas itu review..
    Jika dah buat semua itu tinggalkan link diruang komen nanti saya hubungi anda untuk bagi Gift Voucher Code 12% discount untuk membeli di blogshop kami.

    Link ada dibawah ini

    New Aplikasi Android Baju Sweet Muslimah

    Terima kasih

    ReplyDelete
  17. semua kuih muih tu Wana buar sendiri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua kuih-muih tu wana buat sendiri kecuali kelupis mama wana yang buat. sate, ketupat, rendang tu beli kedai ja..hihi

      Delete
  18. saya ada buat novel online..jemput baca yer..^_^
    http://novelonlinelucy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. banyaknyaaaak kuih,, tapi nak apam polkadot jer nak buat sendiri malas kikiki.. semoga bisnes berjaya.. :)

    ReplyDelete
  20. Sedapnya semua juadah tu kak wana!

    ReplyDelete
  21. Salam singgah hujung minggu dik wana...wahh...banyak kuih muih dan makanan...semoga bisnis dik wana terus berjaya yer..

    ReplyDelete
  22. adoi na..terliur sudah ni tau..lagi la bila tengok tu kelupis..sedapnya..

    ReplyDelete
  23. alaa bestnye klu ade sate tu...
    msti cop tu dulu..
    heee lame lak xmkn apam pokadott tuu

    ReplyDelete
  24. Dah makan siap ada tapau..
    Bestnya..
    'campur'? Dialek negeri mana ke universal?

    ReplyDelete
  25. saya suka apam polkadot! kalau pergi mana2, tu yang saya cari dl.. hehe. nnti kak wana kahwin, wajib ada polkadot tau :P

    ReplyDelete
  26. Semuanya sedap-sedap. Nak sikit..

    ReplyDelete