ORDER KEK BIRTHDAY: KEK COKLAT KIT KAT

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Petang ni aku mau tayang kek birthday yang di tempah hujung bulan januari yang lepas..lambat buat entri..banyak kerja sikit..huhu..

Kek ni di tempah oleh 'cousin' iaitu Kak Yann sempena birthdaynya pada 29 januari lalu..dia request kek serba serbi coklat..lepas berbincang maka terhasil lah Kek Coklat Kit Kat yang sangat 'superb' ni..*_^

Jom jamu mata..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

KEK COKLAT KIT KAT
KEK SPAN COKLAT
LAYER: COKLAT FILLING
TOPPING: COKLAT GANACHE
HIASAN: KIT KAT
BERAT: 1.5KG++
HARGA: RM90++

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Nampak tak betapa mewahnya kek ni dengan rasa coklat..buat 'chocolate lover' tak rugi makan kek ni..
Serius rasa cokatnya buat rasa 'heaven' ^_^

Ni lah coklat kit kat yang aku guna kan..


 Kak yann & keluarga bahagianya....dorang celebrate di kfc..best laa kan..raikan birthday dengan insan tersayang..seronok tengok dorang..meriah!! ;D

Feedback dari kak yann, dorang suka sangat dengan kek ni..paling best makan bila coklatnya mula mencair ^_^

Cupcakes ni F.O.C aku bagi kak yann..kira hadiah birthday la tu..hee..aku buat Eggless moist chocolate cupcake + fresh cream frosting

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Yang paling kelakar, ada yang tengok kek ni cakap beli dari secret recipe.. Kembang sekejap aku dibuatnya..hoho..sebenarnya gara-gara tengok 'cake board' kaler merah tu la dikatakan kek secret recipe.. ;p

Apapun, thanx banyak ka yann sebab selalu support bisnes aku ni..paling best dia selalu tolong rekomen kek buatan aku pada ipar-duainya..heheh..labiu!!!!!

Okeylah, sampai sini saja entri ni..jumpa lagi ya..

ORDER/PERTANYAAN: Hubungi 012-8244251 ( bbwana ) whatsApp @ email: sweetred_cherry@yahoo.com
LOKASI PENGHANTARAN: AREA KOTA KINABALU, BEAUFORT & SIPITANG. TQ



53 comments:

  1. Wah glemer wana kek secret recepi.hehe..sedapnye kek coklat ni..

    ReplyDelete
  2. memang setanding key secret recipe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ke?wah, terharu la wana..tq..tapi wana still kena banyak belajar lagi :)

      Delete
  3. Singgah ptg dik wana...cantiknya kek...rasanya mesti sedap kan dik wana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..Thanx akak..kek ni memang sedap sangat Kak ^_^

      Delete
  4. Sedapnye kek dia..meriah dengan kitkat :) Kak Wana bila nak hadiahkan kek kat Cik Mimie ni..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..anytime aje yang penting cik Mimie kena datang Sabah k..;)

      Delete
    2. InshaAllah, kalau la tetiba Cik Mimie dpt pergi Sabah tu..Cik Mimie helo2 Kak Wana :)

      Delete
    3. CT pun nak serbu la kaloooo gitu.. nak makan ambuyat.. hahaa

      Delete
  5. HII WOW KEK SECRET RESEPI TU.. pandai la wana main2 hias kek ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Wana tengah belajar deko lagi ni wani..apapun, tq ya :)

      Delete
  6. sedapnye kek!
    nk sikit.. ihiks

    ReplyDelete
  7. mcm nak try letak kit kat gaya tu utk next birthday anak buah pada 24 feb ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok..x lama lagi tu..buat deko ni nampak simple tapi ekslusif :)

      Delete
  8. sedapnya kek coklat! kit kat lagi tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..memang sedap ni..mewah dengan cokelat..

      Delete
  9. kak.. CT nak oder tp akak pos mai penang eh haahhaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok boleh jer..kalau berani meh la order..Haha..belum sempat sampai Penang dah habis abg posmen makan..hihi

      Delete
    2. Kalau kek tu lepas ke penang, Ros yang kat Johor ni pun nak jugakkkk . Hihi

      Delete
    3. hehehe berani abam posmen tu ngap.. ok ok kalo bukan kek icing.. kek marble ke.. kek buah keee oh my favret hehe..

      ngade kan soh Kak Wana buat =P kak.. bday CT bulan 5 nnt tau hahaha

      Delete
  10. Semoga permurahkan rezeki selalu bb

    ReplyDelete
  11. sedapnya kek tu wana terliur lah pulok

    ReplyDelete
  12. besnye! mmg dah mcm kek SR dah haaaaa hehe

    ReplyDelete
  13. Wahh mesti kelass sbb standing dgn sr nie..akk bbrp hari ni terasa nk mkn kek..tp mood mlas btl skrg ne.

    ReplyDelete
  14. Kalau dah yg makan pun kata sedap memang sedaplah tu Wana
    Kakak yg tengok pun teringin sama..

    ReplyDelete
  15. Nyummy. Boleh lawan sr lacamni. Hehe ^^

    ReplyDelete
  16. Pergh kaya dgn kitkat. Minat zizang ke hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rehat sebentar bersma kitket adus..

      Delete
    2. Tau takpe..Kak wana memang peminat no.1 zizang!!!! Huhu :D

      Delete
  17. sedap tu kek coklat.. nak skit.. hehehe..

    ReplyDelete
  18. salam.. singah petang jumaat. tengok pun dah nmpk sedap kek coklat tu..

    ReplyDelete
  19. mmg ada bakat la kak..hehe.. guna kitkat dekorashen g tuh. hehe.

    ReplyDelete
  20. anis memang giler kit kat.. hihi.. aah anis baru nak tanye ingat kek secret resepi...huhu...

    ReplyDelete
  21. rasanya lepas makan,gigi boleh jadi ngilu..banyak gula.hhahaha.. bolat2 tu guna apa kak?

    ReplyDelete
  22. kkek coklat pn sodappppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  23. Uishhh dahsyatnya kek ni! Utk birthday akak nanti akak nak request kek ni sebijik (dalam mimpi je lah) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok boleh Kak..no prob..nanti kita janji jumps dalam mimpi ya supaya boleh hantar kek ni pada akak..:D

      Delete
  24. Memang dah boleh lawan kek secret recipe dah ni... meleleh tengok coklat kit kat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..jgn puji lebih2 mama..kembang dah ni..wana kena belajar banyak lagi :)

      Delete
  25. Niceee....geram tgk kitkat dikeliling tu

    ReplyDelete
  26. ya ALLAH. kit kat! saya nampak kit kat dulu!!!! hahaha. sedapnya!!

    in shaa ALLAH, nanti saya nak promote akak pnya bisnes ni dekat blog saya la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..Amy ni..nampak kit kat dlu la ya.. ^_^

      Betul ka Amy?wah, Macam best to..Kak wana tunggu tau!! :)

      Delete
  27. senanag je kalau nak deco kek cmni kan kak wana..
    coklat saje..
    pastu kalau ade m&m pon sedap jugak nie

    ReplyDelete
  28. wah hebatnya dan cam terliur bila dengar semuanya cokelattt! hihi Wardah penggemar cokelat.. ^^

    ReplyDelete