Kek Karot Badam

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Baru-baru ni aku buat Kek Karot Badam aka Almond Carrot Cake.. Ni pasal mau menghabiskan frosting cream cheese aku yang masih berbaki dalam petisejuk..sayang kalau tak digunakan..sudah la cream cheese mahal kan? Heheh.. ^_^ 

Intai resepi sila klik sini >> resepi Walnut Carrot Cake <<

Kenapa aku buat kek karot? Haa, ni kes teringin sangat nak makan punya pasal..asyik buat kek customer..sampaikan mau makan pun terpaksa telan liur..yalah, sudah nama kek customer takkan nak makan pulak.. Huu.. ;p

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Aku deko simple-simple ja sebab nak makan sendiri.. 

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Aku buat siang..malam baru potong sebab tunggu semua orang ada di rumah..alhamdulillah disukai ramai..berebut makan..aku sendiri makan berslice-slice..ish..ish..diet hilang entah ke mana..Aiyoo!!

Aku potong 2 bar bagi anak  buah aku, Mimie bawa balik kampung mamanya..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

ALMOND CARROT CAKE ( with cream cheese frosting )
BERAT: 1.2 KG
HARGA: RM60
HIASAN: HIRISAN BADAM DAN HAWAIIAN COCONUT

Berminat untuk menempah? Hubungi 012-8244251 ( bbwana ) whatsApp
Email: sweetred_cherry@yahoo.com
 Lokasi: menerima tempahan sekitar Sipitang, Beaufort & Kota Kinabalu. Tq

Sekian, wasalam.






19 comments:

  1. Terliur sue tgk...nampak sangat2 sedap..

    ReplyDelete
  2. Acik pun jarang buat untuk makan2 tapi kalau dah nak makan sangat, baru buat

    ReplyDelete
  3. Sedapnya...terliur la plak..lama dh tak baking kek

    ReplyDelete
  4. one of fav kek kak ana ,wana memang sedap kan :)

    ReplyDelete
  5. Amboi Kak Wana, berslice2 makan yer..? x ajak pun..hikhik

    ReplyDelete
  6. jauhnya wana..klau dekat akak dah order ni..

    ReplyDelete
  7. Kalau wana buat kek guna kacang kan, kena bakar dulu tak kekacang tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau wana selalu suka bakar dulu kekacang tu..ada orang masuk ja mentah2 kan tapi wana suka bakar.. :)

      Delete
  8. post sampai penang please.. seksa jiwa tengok kek kek Kak Wana hahaha

    ReplyDelete
  9. sedapnyaaa. nani first time makan masa kawan bawak dulu. terus jatuh hati dengan kek carrot :D

    ReplyDelete
  10. makan sendiri pon wana deco chantek..kalau sy...mmg dah xnmpak dah deco nye ke mana....hahhahaha

    ReplyDelete
  11. kalau carrot tengah murah bolehlah selalu buat yer :D

    ReplyDelete
  12. Alahaiii...cantiknya wana.
    Tengok white colour tingat cite Frozen.
    Ehhh..ada kaitan ke?

    ReplyDelete
  13. Kalau carrot cake ni memang saya jarang makan. Tak pernah beli or order. Pernah rasa yang kawan bake je tahun 2009 dulu.

    ReplyDelete
  14. besnye la hai kak wana terer wat mcm2 kek. terliurnye hehe

    ReplyDelete
  15. cuci mata tengok kek je kat sini..hihi

    ReplyDelete