Tempahan Apam Ladybird, Apam Polkadot & Kelupis ( inti sambal udang )

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Curi-curi masa untuk update blog kejap sementara tunggu kek dalam oven masak..hihi..

Kelmarin petang menerima tempahan dari makcik, Usu Piah..sebanyak 3 jenis kuih di tempah iaitu Apam Ladybird, Apam Polkadot & Kelupis ( inti sambal udang )..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

APAM LADYBIRD
HARGA: RM0.40
MIN.ORDER: 100 BIJI 
FILLING: COKLAT
( JENIS FILLING BERGANTUNG PADA PERMINTAAN )

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

APAM POLKADOT
HARGA: RM0.40
MIN.ORDER: 100 BIJI
FILLING: STRAWBERI & BLUEBERI
( JENIS FILLING BERGANTUNG PADA PERMINTAAN )

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

KELUPIS ( INTI SAMBAL UDANG )HARGA: RM0.45
MIN.ORDER: 100 BIJI
* Kami juga menerima tempahan kelupis frozen


Telah pun selamat sampai ke tangan makcik..kuih-muih ni ditempah sempena kenduri doa selamat pindah rumah yang berlansung selepas asar tadi..Terima kasih banyak kerana selalu tempah dengan kami..

Minat untuk order? Hubungi 012-8244251 ( Bbwana ) whatsApp..tq

P/s: insyaallah bila aku free nanti, aku bw kawan-kawan..






43 comments:

  1. kalo yang ladybird tu kan Kak Wana.. guna pewarna hitam ke guna choc ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utk deko tu..Kak wana guna pewarna mkanan kaler hitam..memang ada jual dikedai jual bhn2 kek.. :)

      Delete
    2. Akak klu buat apam ni tak de de nak polka dot ke,..lady bird ke,...1 colour je, Wana. Hihihi
      Moga one day akak berpeluang rasa kelupis air tangan Wana :)

      Delete
    3. muahahaha Kak Farrah.. samalah. satu kaler aja itu pun kalau rajin nak kaler. kalo dak putih aje =P

      Delete
    4. Hihi..insyaallah Kak..harap 1 hari nnti Kak Farah ada peluang rasa air tangan wana ya..

      Hihi..rajin2 kan la ct ;p

      Delete
  2. Bestnya tengok kuih2 ni.. beraneka deko.. ")

    ReplyDelete
  3. pergh....mantap itu kelupis....ada inti pulak tu...selalu kita buat yg kosong saja n hidang dg kari ayam atau pun rendang daging...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kosong pun sedap juga kan rahel..bleh layan dengan kari ayam atau rendang..memang mantap :)

      Delete
  4. Kuih kelupis tu yang kak amie tak terbuat lagi....

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..semoga bertambah rezeki pada tahun 2015

    ReplyDelete
  6. tersangatlah tringin nak merasa kuih kelupis ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala..ciannya akak..kalau ada peluang dtg Sabah..bgtau wana..bleh bagi rasa :)

      Delete
  7. sis sebenarnya x tahu kuih kelupis tu dibuat dr apa ... di semenanjung rasanya mcm x ada .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelupis diperbuat dari pulut..ia merupakan makanan tradisi kaum Brunei di Sabah :)

      Delete
  8. kalau kreatif, semua menjadi...kreatif la wana ni...^_^

    ReplyDelete
  9. kak Wana sayangggg! apa khabar? hehehe... sorry dah lama x singgah sini >.<

    sedaaaaaaapnya tengok apam polkadot tu... ummi saya pernah buat juga.. hehe. kalau saya jumpa apam macam tu, kompem saya rembat dulu. sebab comel sangat and mestilah sedap an! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kabar baik amy cayanggggg..no prob.Kak wana tau Amy bz ngan study..

      Hihi..comel kan..tq dik :)

      Delete
  10. Alhamdulillah, semoga murah rezeki Kak Wana :)

    ReplyDelete
  11. kelupis tu sama macam pulut udang ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang macam tu juga la cik fafa..

      Delete
  12. Kuih kelupis tuh kuih apa ye. 1st time tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelupis dibuat dari pulut dan dibuat kosong atau letak inti sambal udag..kmudian dikukus..

      Delete
  13. 1st time ana dgr nama kuih kelupis ni. mcm unik hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..ni makanan tradisi duku kaum Brunei d Sabah ni Ana..kalau ada peluang datang sini kena rasa la kuih ni :)

      Delete
  14. Salam singgah sini dik wana...lamanya baru dapt online dan singgah sini...Alhamdulillah semoga bisnis dik wana bertambah maju ya..

    ReplyDelete
  15. Saya suka sangat tengok yang ladybird tu..black n red.
    Kalau anak saya nampak ni mesti dia suruh mama tempah.
    Masalahnya,ada orang buat x cantik mcm ni.
    Warna pudar..pastu comot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau buat x cantik, kaler pudar dan comot customer pun takmo order lagi kan dr shikin..

      Delete
  16. first time dgar kelupis.. rase ape ye.. nmpak sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya sedap..kena try mkan 1 hari nanti kalau ada peluang ke Sabah..

      Delete
  17. kelupis tu mcm lebih kurang kelupis tpt sy...guna pulut kan wana?? cuma tpt kami xde inti dan guna daun palas...hmmm...sdapnyer...sy suka mkn pulut....hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya deanna..guna pulut..mungkin rasanya sama juga tu kan deanna..daun ja lain..hehe..tapi memang sedap kan..apalagi cicah kuah kari kalau kelupis kosong..

      Delete
  18. Kak wana, senang x buat apam polkadot tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi kak wana lebih senang buat apam polkadot banding apam ladybird tu..cuma apam polkadot ni kalau tekniknya salah masa buat tu tak jadi gebu tapi kalau budak yang buat kak wana percaya..mesti jadi punya sebab budak punya bakat yang terpendam di dapur cuma tak nak tunjuk ja..hehe..

      Delete
  19. Teringin nak try kelupis..
    Try pos ke sini..heheheh

    ReplyDelete