TEMPAHAN KEK BIRTHDAY

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Entri hari ni aku ingin kongsikan tempahan kek birthday dari kazen-kazenku  dan majlisnya telah pun diadakan pada 4 januari yang lepas di rumah makcik( Pn.Aishah )..

Memang kalau semua sepupu-sepupu, makcik, anak-anak buah sudah berkumpul semua suasana tu memang tersangatlah happening..walaupun riuh tapi happy!!! ^_^

3 biji kek di tempah iaitu Fruit cocktail cake, Snow cheese cake coklat(with edible image) dan kek coklat moist bertemakan frozen..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

FRUIT COCKTAIL CAKE
BERAT: 1KG
HARGA: RM50
HIASAN: MARASCHINO CHERRIES & MANGO FILLING

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

KEK COKLAT MOIST WITH COKLAT GANACHE ( TEMA FROZEN )
BERAT: 1KG++
HARGA: RM60++
HIASAN: PATUNG FROZEN, SEDIKIT FRESH CREAM & GULA AISING

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

SNOW CHEESE CAKE COKLAT ( EDIBLE IMAGE)
BERAT: 1KG
HARGA: RM60++
HIASAN: CHEDDAR CHEESE


Sambutan 4 orang yang birthday..
Happy birthday to Wawa Ajah, Ijam, Adib dan Liya..

Wajah-wajah yang sangat teruja potong kek dan masing-masing tak sabar mau makan kek..

3 biji kek semuanya habis hari tu juga..semua ahli keluarga 'hantu kek'..hihi..


Semua menu sangat best hari tu..aku suka sangat..memang melantak la hari tu..haha..

Antaranya adalah soto, tom yam, sate, ayam masak kicap, sayur campur, ikan rebus, nugget, sosej, sambal bunga betik dan pelbagai jenis ulam-ulaman..semua pun i likeeeeee!!!!! :D

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
Ambuyat cicah dengan membangan jeruk, nasi + ulam-ulaman..

Ambuyat adalah menu super special pada hari tu..layan sampai habis..sedap giler..serius!!!

Okeylah, sampai sini saja entri aku pada hari ni..jumpa lagi..

Order/pertanyaan: Hubungi  012-8244251 ( bbwana ) whatsApp. Tq


28 comments:

  1. Wana, sukalah tengok semua kek2 hasil tangan Wana.
    Especially kek tema Frozen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dr shikin..

      Hihi..budak2 suka frozen dan ironman kan..

      Delete
    2. same la suke jugak kek frozen tu... laparr tengokk coklat tu..aummm...hihi

      Delete
  2. kek yg atas skali tu menggiurkanlah hehehe..murahnya rm50 je?

    ReplyDelete
  3. Ambuyat ! Sha memang teringin sangat nak rasa Ambuyat original ni.. dengan sambal bambangan tu.. tapi aduhai.... jauh tau !

    Tapi kalau teringin sangat Sha masak je sagu, lepas tu buat sardin.... jadilah hilang kempunan.. hahaha !

    Cantik2 kek kak wana buat... meronta2 sha nak pindah sebab nak buat bisnes kek ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun teringin nak makan ambuyattttt!

      Delete
    2. Tq tunsha..

      Satu hari nanti tunsha dan Kak Farah pasti dapat makan ambuyat

      Delete
    3. nanti nak dtg rumah kak wana la..nak rase..hihi

      Delete
  4. Emm..sedap-sedap belaka menu.bila nak diet?,hari ini last makan banyak sebab esok nak diet! kan Wana.kan,kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..asyik cakap hari ni last makan banyak sebab nak diet tapi tak terbuat juga..huhu

      Delete
  5. Meriahnya tgk acara memotong kek tu. Anak sue suka kek tema iron man.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah sangat sue..budak2 pasti suka kek iron man terutama budak lelaki :)

      Delete
  6. Soto? Tomyam? huwaaaa...sedapnya...nak jugak..mmm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh..sabor ja la kan tengok cik Mimie ;)

      Delete
  7. Seronoknya makan2 ramai2! Meriah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Kak..bukan ja meriah tapi happening+pening..haha

      Delete
  8. klu kt semenanjung nk rasa ambuyat tu camne ek, ada tepung dia yg khas ke nk bt?

    sambal bunga betik tuh camne rupenyer, cube share skit

    rasa dia tak pahit ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah Kak..rasa ambuyat tu sedap sangat..dihidang bersama pelbagai jenis menu macam makan nasi juga..ambuyat ada tepung khas..nnti wana buat entri khas

      Dan akan share pasal sambal bunga betik..tunggu!!!! ^_^

      Delete
  9. ambuyat tu dari tepung sagu kan?? sy lom penah lg try mkn...tp pernah tgk org mkn...mesti sedap tuhhh...hihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu dari tepung sagu..sedap tau Deanna..kena try makan nanti..serius sedap!!! :)

      Delete
  10. wah...suka tengok kek wana...cantik2...kalau dekat, bole tempah bulan depan untuk anak bujang saya...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq MPA..hehe..kalau dekat boleh ja..^_^

      Delete
  11. macam sedap jer ambuyat tuh. selalu tgk org makan

    ReplyDelete
  12. aaaargh terseksa jiwa pepagi ni tengok makanan huurm..

    ReplyDelete
  13. Iron men tu kalau anak buah saya nampak memg la tinggal kek je deco dh hilang. Hehe

    ReplyDelete
  14. Meriahnya dan sedap-sedap makanan semuanya..
    Kalau anak.saya ni dicabutnya dulu patung frozen tu..heheheh

    ReplyDelete