OCT 10 DAYS CHALLENGE ( DAY 6 ): 10 THINGS THAT I WANT TO BUY

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Jom tengok apa kah yang aku nak sangat beli..

1. Mixer kitchen aid


Aku idamkan mixer ni..huuu..

2. Oven



Kalau ada oven macam ni tambah senang aku buat kerja..cepat ja semua siap..^_^

3. Dapur gas


Aku mau belikan mama dapur gas yang baru sebab mama sangat suka masak..kadang-kadang aku terpaksa berebut dengan masa nak guna..heheh..apapun, i love u mom!!

4. Fondant utensils


Aku ingin punya peralatan ni..aku mau improve lagi skill aku dalam baking ni..aku mau belajar buat kek fondant pula..

5. Lenovo tab A8-50


Banyak-banyak tab aku teringin mau beli yang ni..kaler merah tu menawan

6.TV Flat skrin



Aku mau simpan dalam bilik aku boleh? heheh..sebab aku suka tengok rancangan kegemaran aku..lagi besar lagi best..

7. Laptop


Daftar Harga Laptop Sony Vaio seri terbaru 2014 2015, jenis dan tipe noteboo sony paling bagus, spesifkasi dan gambar netbook tablet sony vaio 2014, Harga Laptop Sony Vaio Duo 13 SVD13-211SG

Aku teringin mau ada laptop baru. Aku mau laptop yang agak canggih dari yang aku pakai sekarang ni..mau yang touch screen..senang..

8. Handphone

A Samsung Galaxy S5 pre-order gets you a $50 Google Play promo code at U.S. Cellular

 Agaknya aku ni gila gadget..walaupun sudah ada handphone aku mau lagi satu handphone..heheh..

9. Rumah


Seronok kalau punya rumah sendiri..kecil atau besar yang penting selesa..
 
10. Kucing

 

 Haa, aku nak kucing macam ni..aku ni suka pelihara haiwan terutama kucing..kami sekeluarga pencinta kucing..teringin mau pelihara kucing selain kucing kampung..^_^

Okey selesai cabaran hari ke-6..yeah..tidak terasa..rasa cepat masa berlalu..cabaran seterusnya, 10 things to do when i bored..

Jemput baca:
Oc.10 days challenge ( day 1 ): 10 mom's best dishes
Oc.10 days challenge ( day 2 ): 10 fav.phone application
Oc.10 days challenge ( day  3 ): 10 fav.youtube channels
Oc.10 days challenge ( day 4 ): 10 fav. artists
 Oc.10 days challenge ( day 5 ): 10 fav.songs

Jumpa lagi, sekian..babai..

13 comments:

  1. Alang2 wana dah amek order tu rembat jer la heavy duty mixer n oven tu mmg berbaloi...sangat memudahkan dan mempercepatkan kerja2 baking ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak..memang teringin sangat nak ada dua benda tu..

      Delete
  2. Mixer color pink sgt comel. Lg bertambah2 semangat nk baking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh..Betul tu..memang buat semangat baking bila ada mixer macam tu

      Delete
  3. Comel mixer pink tu. Semoga dapat apa yang dihajati.

    ReplyDelete
  4. wah,banyak barang dapur dengan barang teknologi.. hehe.


    awww, last sekali kucing >.<

    ReplyDelete
  5. hajat sama le wana yg no 1-7 tu masih belum di miliki...

    ReplyDelete
  6. hahahah kan kejap aje dah hari keenam :D pejam celik pejam celik.. mixer tu memang menarik tertarik. fondant..? huurm macam CT nk tak berbakat gitu.. hancur corak jadinya kekeke..
    kucing.? alahai.. mahal bebenar.

    ReplyDelete
  7. mixer tu agak mahal jugak. teringin nak beli. tapi tunggu la dulu. utamakan yang lagi penting

    ReplyDelete