APAM GULA HANGUS & KELUPIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni mood malas melanda..mugkin sebab lepas hujan buat aku rasa nak rehat ja sambil tengok tv tapi tangan sibuk menaip di blog..Haha..

Okey lah, hari ni aku tayang Apam gula hangus dan kelupis yang aku buat jumaat yang lepas. Sebenarnya buat ni untuk kenduri tahlil mak kepada kawan my sis, Liza..Kak jun..mak dia baru ja meninggal seminggu yang lalu akibat penyakit buah pinggang yang dihidapinya beberapa tahun yang lalu..al-fatihah buat beliau..semoga rohnya dicucuri rahmat, amin..semoga Kak jun dan keluarga tabah ya.

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

APAM GULA HANGUS
HARGA: RM0.40, biji
MINIMUM ORDER: 100 biji

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

KELUPIS KOSONG
HARGA: RM0.40, BIJI
MIMINIMUM ORDER: 100 BIJI


Kuih-muih telah selamat dihantar ke rumah teman my sis di membakut..

Okey lah, sampai sini saja entri aku pada hari ni..jumpa lagi ya..

Tempahan/pertanyaan, hubungi 012-8244251 ( bbwana ) call/sms/whatsapp @ email:sweetred_cherry@yahoo.com. Tq


34 comments:

  1. Replies
    1. Hehe..lapar ya?meh datang umah akak..makan sni meh..^_^

      Delete
  2. kenapa jauh sangat???
    kalau tak boleh tempah dengan Wana
    semuanya nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala.. kesiannya mama..kalau tinggal dekat boleh la tempah kan.. :D

      Delete
  3. Larat buat kelupis smpai beratus2..tp demo customer..on jea kan bb

    ReplyDelete
  4. Al-fatihah..

    Nymmm sedap kuih apam gula hngus tu..

    ReplyDelete
  5. Packaging pun cantik, lagi jd semangat nk mkn.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Kelupis tu pulut yg dibungkus dgn daun ngirik dan dikukus..lebih kurang macam pulut panggang..cuma keupis x d pnggang.

      Delete
    2. hahahah.. baru nak tanya, nasib baik ada yang bertanya...

      Delete
  7. inalilah. semoga Kak jun dan keluarga tabah, amin :)
    kelupis kosong mcm ne kuihnya ek. mcm pna dnga kuih ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih naddya..macam pulut panggang skit tp kelupis dkukus ja tdk d panggang.. :D

      Delete
  8. Salam singgah sini dik Wana...akak suka makan apam gula hangus ni...sedap....

    ReplyDelete
  9. Dtg sini jadi lapa..bhye nie..hihi

    ReplyDelete
  10. apam gula hangus feberet yana sekeluarga..sedapp kan~~

    ReplyDelete
  11. Buat kesekian kalinya,...kalaulah akak tinggal dekat dgn Wana, dah terpacul depan rumah bawa mangkuk hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..harap sangat kits tinggal berjiran..jom pindah sini kak Farah..Haha..

      Delete
  12. Ayu suke apam nasi ye kak wana... ehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala Kak wana belum pernah buat apam nasi..huu..

      Delete
  13. Sedapnya.. kalau dekat IM pun nak rasa :)

    ReplyDelete
  14. apam / kek gula hangus antara fevret CT. hihi. dia macam weird kan rasa nya tapi addictive hihi.. itu dia kelupis skali lagi menjelma hihi

    ReplyDelete
  15. bestnya! dah lama x makan apam gula hangus. dapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa >.<

    ReplyDelete
  16. Selalu dengar nama kuih kelupis tu..p x pernah makan pun..heee :)

    ReplyDelete
  17. sungguh menyelerakan rupa parasnya :) presentable and tempting :)

    ReplyDelete
  18. Hahaha. Aina tak pernah makan.(@´_`@) maka aina tak tahuu apa rasanyaa. Sobbb.

    ReplyDelete
  19. Wana, kelupis tu tak pernah dengar.
    Kalau apam gula hangus tu mmg fevret lah.

    ReplyDelete