LIEBSTER AWARD by CIK MIMIE

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Heheh..jangan bosan ya..liebster award kali ni di tag oleh cik mimie pula..memandangkan memang tengah 'free' apa salahnya buat..tq dear..

Jom tengok apa soalannya..

Dalam sehari berapa entry korang update dalam blog?
Bergantung pada keadaan sebenarnya.kalau tak sibuk selalunya update entri lebih dari satu entri

Biasa korang online blog dekat mana? *cth : pejabat, rumah, cafe
Rumah. Dalam bilik sebab best dan santai..boleh online sambil baring..best oh..golek-golek..hehe..

Sudah berapa lama korang terlibat dalam dunia blogging ni?
Belum lama. Start 24 may 2012..:)

Kenapa pilih untuk menjadi seorang blogger?
Sebenarnya x rancang pun jadi blogger.. Di awalnya plan lebih kepada promo produk SRC pada orang di luar sana tapi lama-lama macam terjebak jadi blogger..rasa seronok pula :)

Nyatakan kebaikan dan keburukan berblogging.
Baiknya dapat promo produk, biz online lebih mudah, dapat banyak tempahan/customer dan banyak dapat kawan blogger yang ada profession lain2..best!!

Buruknya selalu kalau dah blogging sampai x henggat dunia..huhu

Berikan 3 ciri-ciri blog yang korang suka singgah.
Blog yang ada share resepi kek/masakan/cara deko kek/pelbagai info
Blog cepat loading
Blog kawan-kawan

Korang lebih suka komen entry atau tinggalkan jejak dekat shoutbox?
Jujurnya lebih suka komen di entri sebab komen tu nampak dan senang bersoal jawab.

Apa pendapat korang tentang blog Cik Mimie?
Blog cik mimie cantik..kaler merah lambang keberanian

Perlu ke Cik Mimie ubah mana-mana bahagian dalam blog Cik Mimie?
Tak payah ubah sebab dah cantekkk..*_^

Ada tak apa-apa yang korang nak bagitahu dekat Cik Mimie?
Cepat-cepat kawen..hihi

Soalan Cik Mimie susah ke senang?
Sangat senang..:)


Sekian.

19 comments:

  1. saye mmg xsuke komen kat shoutbox..
    dan mmg xsuke shoutbox.. haha.. dr dulu lg xprnh ade shoutbox kat blog.. huhu

    ReplyDelete
  2. Yeeaaayyhh! Kak Wana dah jawab..:) Terima kasih Kak Wana..i lap u lah :)

    1. Yup, Cik Mimie pun kalau tak sibuk mau 3 4 entry sehari..hahaa
    2. hehehe..Cik Mimie online kat office je tau..hukhuk tak boleh nak golek2..
    3. wah lama jugak tu da 2tahun lebih da :)
    4. Skrg byk platform kita boleh guna untuk promote biz kan? blog salah satu drnya :)
    5. Kabaikan n keburukan tu 2-2 Cik Mimie setuju!
    6. betul tu kalau blog yang lambat loading ni kekadang buat kita penat nak menunggu kan..last2, close.
    7. Cik Mimie pun suka komen dekat entry jugak :)
    8. blog Kak Wana pun cantik jugak..hee..terima kasih :)
    9. Ok, Cik Mimie tak ubah pape..:)
    10. hihi..Kak Wana pun cepat2 kawin jugak... :P
    11. hehe, ye memang senang pun :)

    Terima kasih skali lagi kak wana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 cik mimie..i lap u 2..heheh ;p

      ok, doakan la akak cepat kawen..heee

      Delete
  3. da lame jugak tu kak.. 2thn kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..usia blog masih muda lagi ni nanad..heheh

      Delete
  4. Akak pun suka jengah blog yang cepat loading & intai blog kawan-kawan. Seronok dapat catch up dengan kawan2 walaupun tak bersua :)

    Pstt! Intai Wana sekejap petang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, thanx byk kak farah wpun bz tapi sempat jenguk blog wana..appreciate sangat2..:)

      Delete
  5. Sue pun suka komen di kotak komen drpd shout di shoutbox/ chatbox dan suka blog yg cpt loading.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kan sue..bukan apa..senang keja dibuatnya kan..nak drop komen pun senang hati :)

      Delete
  6. hahah. betul2, online dalam bilik la best. boleh golek2. haha

    ReplyDelete
  7. Cik Mimie umo berapa?
    Biar enjoy dululah..hehe.
    Tapi saya kawen awal dulu. Umo 24 nak masuk 25.

    ReplyDelete
  8. Oowhh.. baru lg dlm dunia blog ni.. blig ni ada baik buruk.. cuma kita kena bijak share apa y patut n.x patut

    ReplyDelete
  9. Ayu pon same kak wana... sbb rase byk kebaikkan dlm blogging.. smpai lupe keadaan realiti kan.. sbuk ng alam maya..

    ReplyDelete
  10. Saya pun kena tag jugak.
    Kalau blog yang loading lambat, memang malas nak.singgah kan..

    ReplyDelete
  11. hehehe. amoi amoi, sambil golek-golek ye.. :P

    saya pun start biasa2 je, lama2 seronok pula berblogging. dapat kawan ramai kan kak ^^

    cepat kawen? hahahaha.... kena tambah sikit lagi... jangan lupa jmput. hehe

    ReplyDelete
  12. Bnyaknye entry kak! Kurniakan kerajinan ke sini sikit kak. haha
    Kite tak jawab lagi ni...

    ReplyDelete