Liebster Award tagged by Amy J

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Lama tidak berliebster award ni..semalam aku ditagged oleh AmyJ..hihi, thanx sebab petik nama kak wana ya..

Soalan Amy J:

1. Satu tabiat buruk tak boleh ubah
Cengeng kot..

2. Dua benda mengingatkan korang dengan Amy J. hahahahahaha. susah gila soalan.
Weird dan wolf..Unik sebab lain dari yang lain ;). Tu yang buat akak selalu ingat amy..

3. Tiga orang penting dalam hidup. Tunjuk gambar pun boleh.
My dad, mama dan my fiance ^_^

4. Empat ciri-ciri lelaki yang berjaya mencuri hati.
Macho, penyayang, kelakar dan sering menasihati ke arah kebaikan . Terpikat dgn fiance sebab ada semua ciri tu..hee :)

5. Lima makanan tak boleh tolak.
Nasi ayam, soto, spaghetti, Ambuyat ( mknan tradisi suku kaum brunei ) dan of couse la cheese cake..hehehe

6. Terbang atau baca pikiran orang.
Rasanya akak lagi suka terbang sebab boleh pegi mana-mana tempat yang diingini..x pyh naik keta atau flight..jimat..haha..

7. Wahai *insert the name of your love*, saya sayang awak sebab
Wahai mr.fiance, saya sayang awak sebab awak sayang saya dan terima segala kekurangan saya seadanya..awak juga banyak bagi nasihat,dorongan dan sokongan dikala saya 'down'.Terima kasih banyak awak..

8. Binatang paling menakutkan
Buaya..err, seram ja tengok buaya secara live..dapat bayangkan cara dia 'ngap' macamana..huhu

9. Kenapa korang suka/tak suka pergi kenduri kahwin
Suka pegi sebab dapat doorgift yang pelbagai. Tak suka pegi bila ada kawan yang kepoh sibuk nak tanya sudah kawen ka belum/anak dah berapa/kenapa belum kawen/kerja apa/buat apa..bosan..

10. Apa perasaan korang hari ni
Mood rileks..taip entri ni sambil baring tau Amy..Haha..Best giler..huu:D

11. Rumah idaman
Rumah yang ada halaman sebab boleh bercucuk tanam, buat kandang pelihara haiwan kesayangan seperti arnab dan buat pondok berehat..

Tak tag sapa-sapa sebab tak sempat nak pikir dan buat soalan..:)

Tamat


30 comments:

  1. hahaha... mekasih kak Wana buat ^^,

    nampaknya soalan 2 tu x susah mana pun sebenarnya :P

    wah, bestnya dapat fiance yang menepati ciri2 kita nak kan.. harap2 satu hari nnti dapatlah yang betul2 kena dengan saya. hahahaha

    macam best je ambuyat tu. akak pernah buat ke? ada share resepi kat sini tak? cheesecake!! my favorite too! kalau kita jmpa, nnti kita jalan2 sambil makan cheese cake banyak2 ye kak :P

    wah, comel juga rumah idaman akak tu. x pernah terfikir lak nak rumah macam tu. heee. boleh nampak betapa mendamaikan rumah akak tu :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..sama2 dear..akak doakan Amy jumpa someone yg menepati ciri idaman Amy..amin..psst, apa ciri2 lelaki idaman?

      Ambuyat tu sejenis sagu kemudian tuang air panas dan rupanya seperti gam.. Mkn cicah dgn ikan rebus/belacan/mangga muda dan mcm2 lg cara mknnya.akak x pndai buat ambuyat..selalu ayah yg buatkan..hihi

      Ok nnti insyaallah kalau dpt jmpa kta jln2 dan mkn chez kek ya Amy..mesti best.;)

      Hihi..best kan Amy kalau ada rumah mcm tu..

      Delete
    2. in shaa ALLAH. aamiin :) ha, kalau nak specific, saya cari yang pkai spek :P kalau sebaik2nya, yg boleh bimbing saya ke jalan ALLAH yang benar je la... hehehe...

      oo, tu ambuyat rupanya... macam best je :D akak selalu makan cicah dengan apa? mana lgi sedap?

      Delete
    3. Ok..pkai spek sma la cam Amy gak kan..tp btl la yg bleh bimbing ke jln Allah tu yg penting dcari..:)

      Kak wana suka mkn dgn buah membangan(mcm buah bacang) yg dicincang+kuah ikan rebus+belacan+cili padi.fuh, sedap giler la Amy..kalau ada peluang ke Sabah try la mkn ambuyat.unik cara mknnya sbb x perlu kunyah.telan ja trus sbb kunyah x sedap..paling best mkn mesti guna kayu pencungkil khas dan cungkil ambuyat.kayu tu mcm chopstik.kalau x terrer, guna garfu ja..hihi

      Delete
    4. panjangnya berbalas pantun...

      Delete
    5. Kekeke..pantun belas kerat namanya ni acik :)

      Delete
  2. Wah2 dah ada fiance patut wana berseri2...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. insyaallah acik..kalau boleh x nak tunang lama2 dah ni..nak kawen..gatai ^_^ haha..

      Delete
  4. Memang weird & wolf sinonim dgn Amy. Akak pun suka laman rumah yg luas,..mcm2 boleh buat kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak farah..macam2 boleh buat lagipun x lah boring kan..macam2 aktiviti boleh buat jika ada halaman rumah ni :)

      Delete
  5. Saya pun kena tag, belum buat lagi. Dah pandai masak ni, boleh kawin dah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh, wana x susah hati mama sebab fiance pun bekas chef..dia pun pandai masak sendiri. boleh request dia masak masakan kesukaan wana..^_^

      Delete
    2. Hehe..boleh la rilex sikit bila dah kawen..bleh diharap tlg d dapur :)

      Delete
    3. Untung la bakal suami bekas chef....:)

      Delete
  6. wah da ade tunang.. yg menepati lelaki idaman lgi// semoga dijodohkan. amin. ^-^

    ReplyDelete
  7. kita pun kena tag. tapi belum buat lagi. hehe
    no 9 tu sama la. haha

    ReplyDelete
  8. Owh, baru tahu Kak wana dah bertunang..heheh..semoga cepat2 naik pelamin yer :)
    Soto n Spagheti Cik Mimie pun ta tolak..ngap terus.hehehe

    ReplyDelete
  9. Baru tau akak dah ada fiance. Hehe. Saya pernah makan ambuyat sekali. Tapi x ramai yg tau makanan ni kan kak. Saya makan pn sbb ex roommate saya dulu bawak dari sabah pastu dia masak untuk kami :)

    ReplyDelete
  10. Hahaha kak wana cengeng... bace libster yg laen kbygkannye suke tangguh kje... ooo ambuyat tu cmne kak?? 1st time ni

    ReplyDelete
  11. Semoga cepat kawen kak! Amin. In shaa Allah.

    Amy si werido~ hihihi

    Kite suke cheese jugak. Tapi tak boleh makan dalm kuantiti yang banyak dalam satu mase sebab cepat muak, hihi

    Teringin nak rase air tangan akak :p

    ReplyDelete