Pecal sayur

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni terasa mau makan sayur banyak-banyak..kebetulan ada teman sekerja my sis Liza iaitu Kak Mariam ada bagi sekontena sambal pecal..jadi terhasil la Pecal sayur ni..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Buat banyak-banyak dan sudah pun habis..hehe..aku siap ulang makan pecal ni sampai 3x tau..:D

Ada pucuk ubi, kacang panjang, tauge dan timun..nyum2..Pucuk ubi petik ja di halaman rumah..

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Banyakkan sambal pecal ni..boleh buat banyak kali lagi ni..Best2!!

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com

Senang..hanya perlu celur saja sayur-mayur ni dan letak sambal pecal..dah siap..:)

Okeylah, sampai sini saja..jumpa lagi..daaa

Sekian

17 comments:

  1. Wah best. Papaglamz pn nak share rsepi. Jom trjah

    http://www.papaglamz.com/2014/11/foodsglamz-nasi-goreng-campak-campak.html?m=1

    ReplyDelete
  2. Pecal ..sue pun suka mkn...sedapnye.

    ReplyDelete
  3. suka jugak. tapi suka makan dengan nasi. hehe ^_^

    ReplyDelete
  4. wah pecal! xpna mkn tp ibuayah nadyya suka. hee

    ohh pucuk ubi rupanya.. ingatkan kangkung.. terliur kite. hee

    ReplyDelete
  5. Kalau jenis2 pecal ni mmg saya suka sehingga menjilat jari.

    ReplyDelete
  6. Follower #374.
    Ermmmm ingatkan saya dah follow sini :(

    ReplyDelete
  7. pecal ni kalau banyak sambal nya lagi besttt

    ReplyDelete
  8. salam singgah sini dik wana...wahh...sedapnya pecal....akak pun suka tau....hehe

    ReplyDelete
  9. salam singgah sini dik wana...wahh...sedapnya pecal....akak pun suka tau....hehe

    ReplyDelete
  10. waa..sedapnya..adeidei..terliur..

    ReplyDelete
  11. Sedappppnya pecal
    wat ratah, x cukup sepiring ni hehee

    ReplyDelete
  12. nampak menyelerakan..sedapnye...:)

    ReplyDelete
  13. nyum nyum.. dapnya, pos ke semenanjung sikit kak Wana :P

    ReplyDelete
  14. Lamanya tak makan pecal. Nak buat kuah pecal tak.reti.

    ReplyDelete
  15. boleh geng ngan parents CT ni suka pecal. kalau CT makan sengkuang saja kalau ada. kalo tak hehehe tak pandang..

    ReplyDelete
  16. Fav ayu ni kak wana... dulu opah sllu bt kuih kering bile anak2 balik... tgl curah air panas je... sedap

    ReplyDelete