CABARAN NOVEMBER #1: 11 BUAH NOVEL YANG INGIN DIBACA

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Cabaran hari ni aku suka..sebab aku ni hantu novel..kongsi minat dengan my sis Liza..hampir penuh 2 almari rak buku dengan novel.

1.Koleksi novel Candy candy

Time sekolah aku suka sangat baca novel ni. Sebuah novel jepun yang diterjemahkan kepada bahasa indonesia..haha, aku layan ja walaupun kadang-kadang ada perkataan yang aku tak faham..apapun, best giler baca candy-candy ni..aku baca dari vol.1..
 
2. Koleksi novel Enid Blyton

Time sekolah rendah mama selalu pinjamkan aku buku ni perpustakaan. Bila baca rasa seronok pula mengisahkan lima sekawan yang selalu mengembara ke dunia lain..sekarang teringin nak baca semula.

3. Imam mudaku romantik
4. Suami aku ustaz

5. Aku bukan mistress

6. Seseorang untuk dinikahi


7. Ingin berkasih lagi

8. Cintaku 100%

9. Valentine


10. Novel Sunan ( prolog ) - Ramlee awang murshid

Hampir semua novel karya beliau aku sudah baca..tak sabar nak baca novel sunan (prolog).

11. Novel Sky Love - Aina Akmal

Best baca novel karya blogger berbakat ni, adik Aina akmal @ dikna..pada yang minat baca novel jom la baca karya dikna pula..klik sini.


Sekian,wasalam.


31 comments:

  1. 2 almari? fuhhh hebat...

    teringin gak nak bc novel imam mudaku romantik..

    novel no. 4,7 da baca... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..my sis yg rajin beli..Kak wana tumpang sekali baca.. :)

      Delete
  2. wah...
    wana suka baca novel eh..
    sy x minat /malas baca novel huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..wana tersangat suka baca novel..minat dr kecik lagi..;)

      Delete
  3. 2, 7 & 10 feveret penulis buku yg akk suka.

    ReplyDelete
  4. wah wah...memang kutu novel la sis ku ni...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..ya ba rahel..Nda mulih tggal minat yg satu ni :D

      Delete
  5. perghhh , saya tak pernah baca sebuah novel pun tau , heheh

    http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2014/11/buat-duit-di-ilanceecom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Las..knapa pula..best tau bca novel..:)

      Delete
  6. Buku no 2 tu menggamit memori ... suka baca juga masa zaman sekolah rendah dulu

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Haha..betul la tu..tidak syak lgi.. ;)

      Delete
  8. Memang rajin betul.
    Saya setakat time sekolah dulu ja.
    Ape...2 almari?
    Biar betul..wowww.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul ni dr shikin..koleksi mmg sgt dah lama tu la byk..ada yg hlang sbb kan pinjam x pulang balik..huhu

      Delete
  9. mak datuk banyaknya novel nak baca... kalau aku yg suka travel ni... jauh dari larat nak baca.... penuh jadual siang malam

    ReplyDelete
  10. Salam singgah sini dik Wana...wahh...bnyaknya novel yang dik Wana dah baca...memang rajin baca novel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..ya ba Kak..rajin ni baca novel..hobi :)

      Delete
  11. Dah lama xbaca novel..suka novel damya hana an Hlovate..best hasil karya mereka :)

    ReplyDelete
  12. enid blyton memang nostalgic. ^^

    ReplyDelete
  13. Rajin mengumpul novel.
    Saya pun minat dengan koleksi novel Enid Balton

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya mama, suka koleksi novel..best kan karya Enid bylton tu

      Delete
  14. byk tu klu akk x terbaca utk msa skrg ne. bgus2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, Thanx Kak dila..wana pun baca bila ada masa free..skang sibuk manjang ja..huhu

      Delete
  15. enid blyton ni dh lamaaa kann. eeheh

    ReplyDelete
  16. wah, untunglah Aina Akmal. hehehe... saya dah lama x update cerita sendiri. busy.

    saya suka semua novel acik lana. cuma skang dah malas nak baca..

    ReplyDelete
  17. semua novel saya x pernah baca lagi :)

    ReplyDelete
  18. Suami aku ustaz tu mcm best je.. ade bce sipnosis.. tp mase tu xsmpt nk beli lg takott tak dan nk bace

    ReplyDelete