CABARAN NOVEMBER #2: GAMBAR GAJET KESAYANGAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Gajet kesayangku..

Aku bukan la gila gajet sangat..kebanyakkan gajet yang aku ada adalah handphone..aku bukan la orang yang mudah bertukar handphone..hanya bertukar apabila handphone dah rosak atau hilang dicuri..paling banyak dibelikan oleh my parents..tq mama dan bapaku yang tercintaaa..hihi ^_^

Sejak aku ada hp start tahun 2000 sampai sekarang, aku ada 8 hp ja..di bawah ni hanya sebahagian saja..yang lain tu ada yang aku dah bagi dengan parents.


Ini hp paling bermakna sebab aku beli sendiri hasil titik peluh aku dengan pendapatan bisnes biskut raya tahun 2012..lama juga aku pakai hp ni..tiada masalah..masih pakai sampai sekarang..


Yang aku pakai tak sampai 1 tahun..aku bli hp baru yang di atas tu la..^_^


Ini pun aku suka pakai sebab diberikan oleh seseorang yang istimewa..tapi hp ni dah kondem..huhu..


Laptop kesayangan aku..mama yang belikan..banyak jasa laptop ni buat aku..memang sayang sangat dengan lappy ni..

Jemput baca:

Sekian, wasalam.

19 comments:

  1. salam singgah sini dik wana...akak tengah nak cari hp baru ni...hp akak tak boleh on pula start kemarin...ni pinjm hp en.hubby...tab akak guna untuk taip entri jer...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey..paham..maksudnya hp sudah minta tukar baru dan lagi canggih tu kak diana..heheh *_^

      Delete
  2. Color laptop kita sama wana. Tp sue punya dell.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, yakah sue? ok, bleh sep juga..hi 5!! ^_^

      Delete
  3. Color laptop kita sama, tp sue punya dell.

    ReplyDelete
  4. puas kan dapat beli guna duit sendiri. mesti kita akan jaga betul2, tu yang tahan lama. hehe
    semua pemberian ibubapa kita mestilah kita sayang kan. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang puas hati sangat..lain tau rasa beli brg guna duit sendiri dan dibelikan..kepuasan tu lain sikit kan :)

      Delete
  5. wah laptop tuu sama dgn ayah nadyya. heee

    #nadyya ade fon guna duit sendiri. tp sayang kwn nadya ilangkan. pastuu bt2 xthu je.. hishh 'sejuk' je asa T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit hati tu naddya bila barang yang kita susah pyh kumpul duit beli tiba2 org lain hilangkan dengan mudah..yg lg buat sakit hati org tu bleh buat dek ja..alahai..

      Delete
  6. Saya selalu guna henpon. Kiranya henpon ni jadi 3 dalam 1. Dialah kamera, laptop, jam...hehehe

    ReplyDelete
  7. IM pun bukan yg selalu tukar handphone selagi boleh guna :)

    ReplyDelete
  8. bagusnyaaa beli gadget sendiri. CT belum mampu. semua mak ayah. adoooiyai malu >.<

    ReplyDelete
  9. Saya punya hp dah berapa banyak bertukar.
    Dari paling murah ke sangat.. Tapi, bukan paling mahal.
    Tapi, semua saya beli sendiri.
    Mak pak tak mampu :)

    ReplyDelete
  10. Seronokkan bila kita dapat bli brg hasil titik peluh kita sendiri :)

    ReplyDelete
  11. kak wana memang berbisnes saja dirumah ke? best la camtu. jadi bos.. hehe

    ReplyDelete
  12. hp dulu-dulu memang xde masalah kan :) hp sekarang je -.-

    rasanya banyak benda, saya xley hidup tanpa laptop. kalau hp, menghilang entah ke mana pun saya x kisah. wakakaka. ops, sorry handphone ku..

    ReplyDelete
  13. Ayu dulu mmg hantu nfon.. setahun mesti kene tuka skli la nfon.. pntang la ade keluaran baru.. tuka saje.. fon skg ni la plg lame bertahan.. setahun lebih..

    ReplyDelete
  14. Betul tu kak. Kalau kite beli dengan hasil titik peluh kite mesti kite akan lebih hargai. Biar macam mana pun handphone, asalkan kite happy sebab at least ade jugak something yang kite beli dengan hasil titik peluh kite kan kan kan..

    Kite ade beli satu fon dgn duet waktu keje part time tapi dah hilang.. Anggap takde rezeki je.. huhu

    ReplyDelete