CABARAN NOVEMBER #1: 11 PETIKAN QUOTE YANG MEMBAWA ERTI

Assalamaualaikum dan salam sejahtera..


Okey cabaran hari ni mengenai quote yang aku suka dan sangat punya makna yang mendalam buat diri aku..

1.

2. 

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
- Orang yang dikatakan jahat tidak semestinya tidak boleh berkelakuan baik. 
Manakala orang yang baik tidak semestinya tidak boleh berkelakuan jahat. 
Adakalanya orang yang dikatakan baik itu lagi jahat dari orang yang jahat -

10. 
- Berhentilah untuk mencari kesalahan dan kelemahan orang lain,
sebaliknya adalah lebih baik mencari kesalahan dan memperbaiki kelemahan diri sendiri -

11.
- Untuk mendapatkan sesuatu yang diingini dalam hidup
kadangkala perlu masa yang panjang dan kesabaran.
Orang yang sabar pasti akan mendapat ganjaran yang indah -

Jemput baca:

Sekian, wasalam.









24 comments:

  1. Replies
    1. Hehe..Thanx nad..dlm mkna bt diri akak :)

      Delete
  2. semua motivation :) best sangat...

    ReplyDelete
  3. I wanna be the stronger than strongest.
    May I?

    ReplyDelete
  4. Akak suka dengan semua Quotes tu dik wana...semua penuh makna dan pengajaran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Kak..semuanya bermakna sgt buat diri wana sbb kbnykkan quote tu ada kena mengena dgn diri..

      Delete
  5. Nice Quote Kak Wana :) Kkdg benda ni boelh bantu kita pulihkan semangat kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes betul cik mimie..mmg bends mcm ni mbntu pulihkan semangat..yeah!! :D

      Delete
  6. setuju dengan quotes kat atas ni. memang kena dengan situasi. ^_^

    ReplyDelete
  7. Semuanya memberi erti dan semangat. Nice sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu mama..kalau tengah down baca quote ni .pasti menaikkan semangat :)

      Delete
  8. no 8 is the best. setuju sangat. kami selalu berjauhan. tapi bila dah jumpa.. hehehe

    ReplyDelete
  9. semua quote punya maksud yg mendalam :)

    ReplyDelete
  10. Semua pon best... suke semua quote..

    ReplyDelete