Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Selamat hari pekerja dan selamat becuti semua..
Hari ni baru timbul balik. Memang entri timbul tenggelam sekarang ni.. Huhu.. Maafkan aku.
Okey lah, hari ni memandangkan hari cuti maka aku mau kongsikan satu resepi mudah untuk kudapan di rumah. Jom tengok resepinya..
Selamat hari pekerja dan selamat becuti semua..
Hari ni baru timbul balik. Memang entri timbul tenggelam sekarang ni.. Huhu.. Maafkan aku.
Okey lah, hari ni memandangkan hari cuti maka aku mau kongsikan satu resepi mudah untuk kudapan di rumah. Jom tengok resepinya..
RESEPI: POTATO WEDGES HOMEMADE SIMPLE
BY: Bbwana
Bahan:
Kentang (buang kulit, bersihkan potong berbaji)
Serbuk cukup rasa
Garam
Serbuk lada hitam
Tepung gandum
Cara:
- Campur garam, serbuk cukup rasa bersama kentang.
- Kukus selama 5-7minit. (Hingga kentang separuh masak)
- Salut kentang bersama tepung gandum dan serbuk lada hitam.
- Goreng dalam minyak yang banyak. Agak-agak kentang tenggelam.
-Angkat jika sudah keperangan. Toskan.
- Sedia dihidangkan bersama sos dan mayonis.
-Selamat mencuba-
Okey lah, sampai sini saja. Insyaallah jumpa di lain entri. Dadaa..
Sekian, wasalam.
hyeee... wahhh sedapnyeeee
ReplyDeleteMmg simple tapi penyakit malas tu yg susah sikit 🤣
ReplyDeletesemua pasal kentang kite suka =D
ReplyDelete