KEK COKLAT AIR AIS

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA..

Good morning semuanya dan salam ceria diucapkan pada semua pengunjung blog Sweet red cherry..ni mau ucap thanx pada yang telah sudi mejadi follower dan pada yang sudi 'Add' aku di circle google tu terima kasih banyak ya..seronok rasanya kerana dapat menambahkan rakan-rakan di alam maya ni..selain dapat bertukar-tukar fikiran, dapat juga mengeratkan hubungan silaturahim walaupun tidak pernah bersua..betul tak?

Okey la, tanpa membuang masa pagi ni aku publishkan satu entri yang telah aku buat baru-baru ni iaitu Kek Coklat Air Ais..pelik ka namanya?first time aku nampak resepi ni aku pun tertanya-tanya juga kenapa nama resepi ni begini..rupa-rupanya, antara bahan yang digunakan dalam kek ni adalah air sejuk dalam peti sejuk tu..kek ni juga tidak menggunakan telur sama sekali ataupun susu..so, untuk yang tidak makan atau alah dengan produk tenusu tu sangat sesuai makan kek ni..sedap tau..tekstur kek memang moist..kalau tuang coklat toping atau ganache..memang sedap woo..

KEK COKLAT AIR AIS, HARGA RM25 ( SEBIJI )
Aku kongsikan resepinya di bawah ni..mari kita semak..

RESEPI: KEK COKLAT AIR AIS
OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN: 
3 cwn tepung gandum
2 cwn gula perang
1/2 cwn gula kastor
3/4 cwn serbuk koko
2 sb cuka
1 sk garam
1 sk bikarbonat soda
1 sk esen vanila
2 cwn air ais ( dari peti sejuk )
2/3 cwn minyak masak

CARA MEMBUATNYA:
- Satukan semua bahan-bahan dan gaul sebati.
- Tuang dalam loyang yang telah di alas dengan kertas minyak.yang telah digriskan
- Bakar 175 degree selama 35min - hingga masak.

Senang ja buatnya kan..hanya perlu gaul semua bahan sekali kemudian bakar..jimat masa..hehe..korang boleh kongsikan dengan aku jika ada yang telah mencuba mana-mana resepi dari blog ini ya..komen anda semua juga sangat di alu-alukan..kami amat mengharapkan sokongan dari anda semua..dan sudi-sudikan la menjadi follower SRC..


Terima kasih ya kerana membaca entri ni sampai habis..hingga bertemu lagi di lain entri pula ya..sekian..

KEK KUKUS ASAM MANIS

ASSALAMUALAIKUM W.B.T..

Hai, good morning semuanya..bersiarkan kembali pada pagi isnin yang indah ni..sebelum aku memulakan kerja2 aku membuat tempahan kuih-muih..aku mau kongsikan dengan pengunjung semua kek yang telah aku buat pada  minggu lepas iaitu Kek Kukus Asam Manis..kek ni sangat mudah untuk..selain tu rasa kek sangat moist dan keknya terasa masam manisnya kerana penggunaan hawflakes yang dibubuh dalam adunan kek..resepi ni aku ambik dari blog Kak Ita, masammanis blospot.com..aku sangat suka dengan hasil kek dan memang sedap..

KEK KUKUS ASAM MANIS, RM 20 ( 1 BAR )

Untuk kek yang aku buat ni, aku hanya buat 1/2 saja dari adunan..so, begini la hasil kek..jika anda pun mau try buat kek ni..di sini aku kongsikan resepinya..mohon ya Kak Ita untuk panjangkan lagi resepi kek ni di sini..

RESEPI: KEK KUKUS ASAM MANIS
SUMBER: KAK ITA @ MASAM MANIS BLOGSPOT
DICUBA OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN:
325g mentega
250g gula
300g tepung naik sendiri
6 biji telur
1 sk esen vanila
100g hawflakes-potong halus

CARA MEMBUATNYA:
  1. Pukul mentega dan gula hingga sebati.
  2. Masukkan telur satu persatu dan pukul rata.
  3. Tambahkan esen vanila dan putar lagi.
  4. Masukkan tepung dan putar lagi sampai sebati kemudian masukkan hawflakes yang telah dipotong halus.
  5. Tuang adunan ke dalam loyang dan tutup adunan menggunakan aluminium foil untuk elakkan air menitis atas kek.
  6. Kukus selama 1 jam dengan menggunakan api besar.
- Selamat Mencuba -

Okey la semua, setakat ini saja dulu entri aku pada pagi ni..mau start buat kuih tempahan ni..kita jumpa lagi di lain entri pula ya..

Untuk pengetahuan, kami sentiasa membuka dan menerima tempahan produk yang kami iklankan/siarkan dalam blog ini. Jika ada sebarang pertanyaan, silakan email atau terus telefon ke talian kami yang tertera di atas ini untuk info lebih lanjut..sekian, terima kasih..

 

Kuih-muih yang diorder

Assalamualaikum n salam sejahtera..

Hai, selamat bercuti hujung minggu diucapkan buat semuanya..sepanjang musim kempen untuk pilihanraya ni semua org sibuk..ada yang sibuk kempen parti pilihan..ada yang tampal poster, banner dan bendera...termasuk kami juga sibuk membuat kuih-muih yang ditempah untuk staf2 yang bekerja di markas untuk parti tertentu..alhamdulillah rezeki kerana sepanjang tempoh berkempen ni tempahan untuk kuih-muih sangat tinggi..syukur yang amat kerana rezeki ni..

So, untuk hari ni aku mau siarkan gambar kuih-muih yang telah diorder untuk beberapa hari ini..antaranya adalah apam gula hangus, buah melaka, puteri mandi, kelupis, apam isabella, sari ayu, kek dan popia..jom kita layan gambar..

KELUPIS INTI SAMBAL UDANG

KEK MENTEGA BELANG

APAM ISABELLA

SARI AYU

APAM GULA HANGUS

BUAH MELAKA@ ONDE-ONDE

PUTERI MANDI

POPIA INTI KENTANG

So, ni la dia antara kuih yang telah di tempah untuk beberapa hari yang lepas..untuk order yang seterusnya pula, nanti aku siarkan mengenai entrinya pula ya..

Jika anda juga berminat untuk menempah kuih-muih yang kami iklankan di blog ini, anda boleh la email kami atau terus telefon atau sms kepada no talian kami yang tertera ini ya..siti.salwana@yahoo.com atau 012-8244251 ( bbwana )..tq.

Resepi Rainbow Cake

Assalamualaikum w.b.t..

Hai..good morning semuanya..seperti yang aku janjikan hari tu aku mau kongsikan pula resepi Rainbow Cake pada pagi ni..untuk kek ni aku rujuk resepinya di blog Kak Azlita Aziz @ masammanis.blogspot.com..

RAINBOW CAKE, RM 70 ( 1KG )

NAMA KEK: RAINBOW CAKE
FILLING: FRESH CREAM
TOPING: CREAM CHEESE FROSTING
HIASAN: PATUNG GUM PASTE, PINK CHOC. CIP, BELON
HARGA: 70 ( 1 KG )

Baiklah, untuk resepinya pula anda boleh semak di bawah ni..saya mohon izin ya Kak Ita untuk panjangkan resepinya di sini ya..

RESEPI: RAINBOW CAKE
SUMBER: AZLITA AZIZ
OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN:
3 cwn tepung gandum
4 sk baking powder
1/2 sk garam
1 cwn butter-suhu bilik
2 cwn gula ( aku hanya guna 1 1/4 cwn gula shj sebab manisnya sedang2 )
5 biji putih telur-suhu bilik
2 sk esen vanila
1 1/2 cwn susu segar-suhu bilik
pewarna oren,merah, kuning, biru, ungu, hijau

CARA:
- Pukul butter & gula hingga kembang dan putih.
- Masuk putih telur dan pukul gebu, ringan. Masukkan esen.
- Low speed, masuk tepung selang susu. ( tepung, susu, tepung, susu, tepung, susu, tepung )
- Bahagikan kepada 6 bahagian dan warnakan
Bakar 170 degree, 15-20 minit bakar setiap lapisan.
- Bakar selapis-selapis

FRESH CREAM FROSTING:
2 cwn non-diary whip toping
1/2 cwn gula icing
1 sk esen vanila ( aku tidak bubuh )
CARA:
- Pukul whip topping kental.
- Masuk gula dan esen. Pukul lagi.
- Sedia untuk digunakan

CREAM CHEESE FROSTING:
250g cream cheese
125g butter
1 cwn icing sugar
1 sk esen vanila ( aku tidak bubuh )
sedikit jus lemon/ limau nipis
CARA:
- Pukul cream cheese & butter sampai berkrim
- Tambah icing sugar, esen vanila dan jus lemon/limau nipis.
- Sedia untuk digunakan

- Selamat Mencuba -

Jika ada yang telah mencuba resepi dari blog ini, anda boleh la kongsikan dengan aku ya..tq..

Bagi aku, untuk membuat kek yang bewarna-warni disukai ramai dan sangat digemari oleh budak-budak ni, ia memerlukan kesabaran yang tinggi kerana proses pembuatannya yang agak lama. Untuk aku, masa membakar memang mengambil masa yang panjang kerana terpaksa menunggu setiap lapisan masak satu persatu kerana loyang hanya satu..hihi..lagipun, masalah oven yang kecil tidak mengizinkan aku masak lapisan warna sekaligus walaupun sekiranya ada extra loyang. So, tidak hairan la kenapa harga kek ni mahal sikit..tapi, jangan risau kerana rasa kek tidak mengecewakan sapa saja yang memakannya sebab ianya sangat Marvellous..sedap sangat..gabungan rasa fresh cream & cream cheese tu apabila begabung, memang MALATOP..hihi..


Kek birthday yang aku buat ni memang habis licin kena makan..sepupu2 dan makcik2 yang datang ari tu ada yang tapau lagi kek ni bawa balik rumah..hehe..syukur la mereka semua suka dan memuji kesedapan kek ni..














Antara gambar masa celebrate birthday kitorang last week..happening sangat..

Baiklah, untuk tempahan, anda boleh email, telefon atau sms ke no talian kami yang tertera di atas ini untuk info lebih lanjut ya..terima kasih..

POP CAKE

Hai, semuanya..

Kita bersua sekali lagi pada petang hari ni..untuk kali ni aku mau kongsikan pula resepi Pop cake yang telah aku siarkan baru-baru ini dalam entri sambutan birthdayku & anak2 buahku hari tu..resepinya tersangat la mudah untuk dicuba kerana bahan-bahannya pun senang ja dicari..sebenarnya sudah lama aku berniat untuk mencuba Pop Cake ni..memang tunggu ketika sambut ulangtahun baru buat sebab time ni banyak anak-anak buah yang berkumpul..tau-tau ja lah..benda macam ni memang sangat menarik perhatian kanak-kanak apalagi yang berwarna-warni..Banyak juga aku buat survey di internet tengok resepinya..rata-rata resepinya lebih kurang sama juga la..

POP CAKE

Untuk pop cake yang aku buat ni aku rujuk 2 resepi yang berlainan..so, yang aku buat ni aku olah semula dengan menggabungkan kedua resepi tersebut dan jadi la hasilnya macam ni..nah, kalau ada yang penasaran ingin tahu resepinya..mari sama-sama kita lihat..

RESEPI: POP CAKE
OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN:
1/2 kg chocolate eggless cake - ( boleh juga kek span )
strawberi filling  secukupnya ( guna filling lain pun boleh )
coklat masakan secukupnya ( aku guna white coklat )
lolipop stick
hiasan: coklat rice, badam bits, hundred thousand, sprinkle

CARA:
- Hancurkan kek dengan menggunakan tangan
- Masukkan filling dan gaul sampai lembut
- Ambil segengam dan bentuk bulat
- Sejukkan dalam peti sejuk selama 2 jam
- Setelah 2 jam boleh hias
- Cincang coklat dan cairkan dengan kaedah double boiler
- Ambil batang lolipop dan celup hujung dengan coklat
- Cucukkan ke dalam bebola kek
- Biarkan keras
- Celupkan dalam coklat. Ketuk2 sikit supaya lebihan coklat jatuh
- Tabur hiasan.

Haa, senang ja kan..SELAMAT MENCUBA..

Untuk aku, lebih senang cucukkan ke gabus seperti dalam gambar di atas tu untuk memudahkan pop cake tu 'stand'..actually, sebelum tu bingung juga aku pikir macamana mau buat pop cake ni supaya kelihatan menarik..cari punya cari aku terpandang atas almari kabus putih..apalagi aku mulakan projek la dengan memotong gabus putih tersebut seperti yang diinginkan kemudian aku warnakan dan hias dengan riben then siap..hihi..cara hiasan tu terpulang la pada anda semua mau buat camana kan..apapun, alhamdulillah pop cake tu laris dan semua sukakannya..


Sekian la entri tentang pop cake ni..kita jumpa di entri yang akan datang pula..kami sangat mengalu-alukan komen dari anda semua dan sudila jadi follower kami ya..tq.

MUFIN OREO

Hai, assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni agak lambat bersiaran tidak seperti beberapa hari yang lepas, pagi lagi publish entri baru..pagi tadi agak sibuk sedikit menyiapkan beberapa jenis apam dan kek untuk dijual ke tamu..so, sekarang ni adalah masa untuk berehat..

Okey, untuk petang ni mau publish pula entri mufin iaitu Mufin Oreo..resepinya berlainan dari oreo cupcakes yang pernah aku siarkan sebelum ni..sebenarnya resepi terperap agak lama juga kerana resepi ini aku google di internet adalah dalam setahun yang lalu..hehe..lama kan..pernah buat mufin ni tapi belum pernah siarkan dalam blog..mufinnya selain ada rasa oreo tapi ada rasa coklat juga kerana aku bubuh coklat cip dalam adunan mufin ni..so, memang sedap..

MUFIN OREO, RM 0.80 ( MEDIUM ), RM 0.50 ( SMALL ), EACH


Di bawah ni aku mau share resepi mufin oreo ni dengan semuanya..let's check it out!

RESEPI: MUFIN OREO
OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN:
1 biji telur
120ml susu segar
55g mentega-dicairkan
170g tepung gandum
2 sk baking powder
1/2 sk garam
80g gula kastor
70g coklat cip
70g oreo- dipatahkan

CARA MEMBUATNYA:
  1. Guna whisker. Pukul telur, susu, gula kastor dan mentega hingga sebati.
  2. Masukkan tepung dan juga coklat cip.
  3. Kemudian masukkan oreo dan gaul.
  4. Setelah itu, sudukan adunan dalam acuan mufin 3/4 cup penuh.
  5. Bakar 200 degree selama 15-20 minit.
-Selamat Mencuba-


Kalau ada yang telah mencuba mana-mana resepi yang dikongsikan di blog ini, anda boleh kongikan dengan aku ya..kerjasama dan sokongan anda semua sangat kami hargai..so, kalau ada yang teringin mau menempah mana-mana produk yang kami siarkan dalam blog ini..anda boleh hubungi kami menerusi email atau talian telefon yang tertera. Terima kasih..

KEK KISMIS GUGEL

SALAM SEJAHTERA..

Hai, salam manis dan salam ceria diucapkan pada semua pengunjung SRC..pagi ni sungguh cerah diceriakan lagi dengan kicauan burung..erm, aman sekali rasanya..tumbuhan yang menghijau sekeliling rumah menyamankan mata memandang..bersyukur sekali kerana masih berpeluang merasai semua ni..

Okey, untuk pagi ni aku mau kongsikan satu entri mengenai kek yang telah aku buat pada minggu lepas iaitu Kek Kismis Gugel..kek ni aku dapat resepinya dari buku resepi yang berjudul dari dapur VARIANITA menghidangkan KEK AIDILFITRI yang dihasilkan oleh Fauziah Binti Kidam dan diterbitkan oleh Yurni Mustafa. Resepinya sangat mudah dan keknya pun sedap..kek ni teksturnya lembut ja..masam manis kismis tu terasa..

KEK KISMIS GUGEL, RM 20 ( 1 BAR )

Untuk resepi kek ni jom kita semak di bawah ni..

RESEPI: KEK KISMIS GUGEL
SUMBER: FAUZIAH BT KIDAM ( KEK AIDILFITRI- VARIANITA- )
OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN:
175 g marjerin/mentega
175 g gula halus
3 biji telur
2 sb susu pekat
175 g tepung gandum
1 sk baking powder
150g kismis
gula aising ( hiasan, jika perlu )

CARA MEMBUATNYA:
- Marjerin dipukul dengan gula halus sehingga kembang dan ringan.
- Masukkan telur sebiji-sebiji hingga habis diikuti dengan susu pekat. Ia dipukul kuat.
- Tepung diayak dengan baking powder.
- Masukkan tepung bersama baking powder ke dalam adunan marjerin.
- Akhir sekali gaulkan kismis, bersama-sama dengan menggunakan senduk kayu.
- Tuang ke dalam acuan bakar. Bakar hingga masak. ( 175 degree, 35minit )
- Setelah sejuk diayak gula aising diatasnya. ( aku tidak buat )

- Selamat Mencuba -


Haa, senang ja kan buat kek ni..tapi kalau ada yang mau order tu kami dengan senang hati menerimanya..hehe..so, untuk tempahan mahupun pertanyaan mengenai sebarang produk kami..sila email atau kol ke talian kami yang tertera di atas ini ya..tq dan jumpa lagi..

Happy Belated Birthday to Me, Putri dan Happy Birthday to Waie..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hai..selamat pagi semuanya..mau ucap terima kasih kepada yang telah sudi memberikan komen di dalam blog ni..komen2 anda amat kami hargai dan perlukan..

Okey la tanpa membuang masa, ni aku mau cerita tentang sambutan ulangtahun aku dan 2 orang anak buah kesayangan aku iaitu Putri & Waie dimana kami menyambut hari lahir pada bulan yang sama cuma tarikhnya saja yang berlainan..Putri, 11/04 umurnya masuk 6th, aku ( Bbwana ), 18/04 dan Waie, 26/04 umurnya masuk 4th..so, kami membuat keputusan untuk menyambut birthday kami tu secara serentak yang telah diadakan pada 20 April 2013 ( sabtu ) bersamaan dengan hari penamaan calon..memandangkan ahli keluarga terlibat bertugas dalam acara penamaan calon bagi Daerah Sipitang pada sebelah pagi..maka kami buat sambutan ulangtahun ni pada sebelah petangnya..memang meriah dan happenning sambutan ni walaupun hanya dihadiri oleh kaum keluarga terdekat sahaja..tapi bila bekumpul ramai2 ni suasana jadi riuh-rendah..apalagi bila semua anak2 buah yang lain berkumpul bersama..gamat jadinya!

Untuk kek aku buat 2 biji kek iaitu Kek Tiramisu untuk aku ( atas permintaan ramai ) & Kek Rainbow untuk Putri & Waie..selain tu aku juga buat pop cake, memang khas untuk budak2..tapi yang bukan berapa nak budak tu pun boleh makan juga..hehe..di sini mau ucap tqvm pada cousin ( Kak Adi ) kerana telah sponsor choco lolly..lain kali boleh la sponsor lagi yek..hihi..Untuk semua hidangan pula, mama yang bertungkus lumus masak semua hidangan pada hari tersebut iaitu Soto, Mi goreng, Ayam goreng, sosej, nuget dan sirap..thanx mama..aku tau mama penat sebab 2 hari berturut-turut kami ada katering dan beliau sangat sibuk hinggakan tidak cukup rehat..

Jom kita lihat gambar-gambar pula..
KEK TIRAMISU, 1KG ( RM45 )
Alhamdulillah memang ramai yang cakap kek ni sedap sampaikan ada yang mintak potong lagi..pastu siap tapau ( bawa balik ) lagi..hihi..

KEK RAINBOW, 1.4KG ( RM70 )

Rainbow kek ni budak2 yang paling suka makan.mungkin kerana rasa cream cheese dan fresh cream tu bergabung serta kek yang colorful..







CAKE POP

CHOCO LOLLY EDIBLE IMAGE, RM 1.50 ( EACH )




 Happy birthday to Me, Putri & Waie..
Semoga menjadi lebih baik dari yang kemarin, tetap berusaha memajukan diri dalam apa jua bidang, panjang umur, dilimpahkan rezeki yang murah,dapat capai apa yang diimpikan dan dilindungi olehNYA. To Putri & Waie, semoga menjadi anak yang baik dan pintar, hormat orang tua, jadi anak yang soleh & solehah dan  berjaya dalam hidup.Amin..


 Tengok la tu bukan main hepi lagi Putri & Waie tengok kek di kelilingi oleh sepupu2 nya sambil nyanyi lagu hepi bday..
 









Ni antara beberapa gambar yang sempat dirakamkan..ucapan terima kasih pada seluruh kaum keluarga yang telah memeriahkan majlis kami ini..tqvm..










Baiklah semua, thanx kerana membaca entri ni sehingga habis ya..bagi yang mau tau tentang resepi kek akan aku kongsikan di entri akan datang..bye..jumpa lagi..-wasalam-

APAM AMBON

Hello..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuanya..

Alhamdulillah kita masih lagi dapat bersua pada malam ni..sebenarnya badan ni agak penat sikit kerana petang tadi kami menyambut birthday aku dan 2 orang anak buah aku..buat kerja dari kemarin lagi menyediakan persiapan untuk acara sambutan birthday ni..mata pun macam sudah ngantuk la pula sekarang ni..tapi demi untuk pengunjung blog SRC..aku gagahkan juga tangan aku ni mengupdate entri baru untuk tatapan semua..

Baiklah, pada malam ni aku mau kongsikan apam yang telah aku buat baru-baru ni iaitu Apam Ambon. Apamnya sedap ja dimakan..sungguh colorful dan mempunyai pelbagai rasa..dapat resepi ni hasil dari google di internet..tapi, maafla ya sebab lupa ambik dari mana..

APAM AMBON, RM 20

Apapun, di sini aku juga kongikan resepi apam ni bagi yang mau mencuba..

RESEPI: APAM AMBON
OLEH: SWEET RED CHERRY

BAHAN:
4 biji telur
100g tepung gandum
2 sk baking powder
2sk ovallete
40ml susu segar-suhu bilik
40ml minyak
PEWARNA/PERISA:
Pink - Strawberi
Coklat - Choc. emulco
Oren - Oren emulco
1 sk esen vanila

CARA MEMBUATNYA:
- Pukul telur, gula & ovallete, 5-6 min sehingga gebu.
- Masuk tepung. Pukul sebati.
- Masukkan minyak dan susu sikit-sikit. Kacau sebati.
- Bahagi kepada 4 bahagian dan bubuh pewarna dan perisa.
- Tuang adunan selang seli dan akhir sekali adunan vanila.
- Ratakan. Alas tutup kukusan dengan kain bagi mengelakkan air menitik atas apam.
- Kukus selama 30 min - masak.

- Selamat Mencuba-


Kalau malas mau membuat atau sibuk sangat tu boleh la order dengan kami ya..senang ja..hanya call ja ke talian kami tu atau pun email ja ya..tq. Jumpa lagi di entri yang lain pula..bye.

Sambutan birthday di KFC..

Hai, assalamualaikum dan salam sejahtera..

Salam manis diucapkan buat semua pengunjung yang bertandang ke blog SRC..terima kasih kerana sudi meluangkan masa di blog kami ni dan sokongan anda semua amat kami hargai..baiklah, pada pagi ni aku mau menyiarkan entri tentang sambutan harijadi yang telah dibuat di KFC Putatan pada 12 April 2013 untuk anak buah, Rafi Amri Mcfarlane, 3 thn yang lahir pada 10 April dan juga unclenya, Uncle Sam, 25 thn yang lahir pada 12 April..so, sambutan tu diadakan serentak..majlis dibuat pada sebelah malam kerana siang tu masing-masing bekerja.

Plan awal mau sambut di McDonald's tapi setelah berbincang dengan pihak pengurusan McD, masa yang diperuntukkan untuk sambut birthday tu hanya 1 jam 30 minit..setelah pikir2, kami terpaksa tukar plan kerana takut masa yang diberi tu tidak cukup..yalah, tunggu tetamu datang pun ambik masa juga..risau tengah2 makan ka  apa..kena halau la pula..hihi..so, d KFC ja la sambut sebab tiada limit masa..

Kek ni order ja..memandangkan bday boy, Rafi tu sangat fanatik dengan 'Thomas & friends' so, mummynya pun order 3D kek bentuk train d Secret Recipes..memang Rafi hepi sangat dengan kek train ni..untuk Uncle sam nya pula, kami order Kek black forest di Sourthen..
 Black forest kek ni memang sedap..

Untuk kek train ni pula, memang nampak cantik luarannya tapi kurang sedap pula..rasanya mengecewakan kami..tidak seperti yang kami harapkan..erm..sadeh oh..Apapun, acara ni berjalan dengan lancar..








Gambar Rafi, Mummynya ( Efa ) & Uncle Sam..daddy Rafi tidak dapat hadir bersama kami kerana berada di Australia atas urusan kerja..Daddy Rafi berketurunan Australia..
Rafi sangat teruja dengan keknya..sampaikan kamera pun tidak mau tengok..lagipun, memang susah mau ambik gambar Rafi yang cantik2 sebab dia sangat aktif..
Uncle Sam, Rafi, Mummy Rafi & Grandma..

 Mummy Rafi, Rafi & Dayang Zarina ( aunty kepada Rafi juga yang baru masuk umur 5 tahun bulan december ni,merangkap teman baik Rafi )..tapi saiz dorang sama ja..memang la kan anak orang putih ni..walaupun umur masih kecil tapi saiznya agak besar..hihi..
Adienia, Bbwana, Dayang & Rafi..

















Baiklah semua, sampai sini saja dulu coretan aku untuk kali ni..sampai jumpa lagi di lain entri..sekarang ni mau buat kek birthday untuk aku dan 2 orang anak buah aku pula, putri & Waie dimana kami akan menyambut birthday bersama esok..nantikan entrinya ya..bye..-wasalam-