Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Menu sarapan pagi hari ni, Cucur Durian. Fuh, semangat betul aku makan..
Durian ketupat. Dalam tapau ni penuh..isinya sedap, tebal dan manis..
Harga setapau rm5..mama borong sampai 8 tapau dari kawannya..heheh..6 tapau mama bagi pada makcik2 aku, tua aisyah, angah dan ucu..2 tapau tiap sorang..
Gigih aku mengoreng tadi pagi..hihik..
Minum pula dengan nescafe panas..fuh, nikmat sungguh..habis 6 ulas aku makan..syukur alhamduillah kenyang..
Kalau nak tau, gas durian akan bekurangan bila dicucur..so, makan banyak pun okey..tak la panas sangat macam makan durian yang biasa tu.:)
P/s: korang breakfast apa tadi?
Sekian, wassalam.
uish.. first time tengok.. tak tau pun derian bolehbuat cucur... selalu makan macam tu sahaja or buat pengat...
ReplyDeletehaa..skang firah dah tau kan...lepas ni boleh la cuba..gerenti firah suka sebab memamg sedap tau.. ;)
DeleteSedapnya, Wana!! Menggugat selera jiwa raga!
ReplyDeleteAkak breakfast nasi goreng kerabu pagi tadi :)
hehe..memang sedap kan kak farrah..sangat mengugat..hihi..
Deletewah, sedapnya menu breakfast akak..bestlah!!! :)
Sedapnya dik wana...sekarang memang musim durian kan...tapi tempat akak harga durian masih mahal...huhu
ReplyDeleteadui ba...kesian juga tu kak..jom la kak pigi sipitang..musim buah sekarang ni..semua pun murah2.. ^_^
DeleteSedapnye wana, feveret sue ni :)
ReplyDeletetulah kan sue..sedap sangat..jom buat cucur durian ^_^
DeleteOh... kenapalah kakak tak terfikir buat cucur durian ni.
ReplyDeleteKakak tak pernah buat dan makan tau.
Tak apa lain kali kakak cuba pulak:)
hehe..lepas ni akak buat dan try..rasanya sedap..caranya sama macam buat goreng pisang atau cempedak goreng..
Deleterasa camne tu? tk pernah try..
ReplyDeleteeh, wawa kena try tau sebab rasanya sedap..
DeleteBoleh goreng cam tu yek...cheq da ambil isinya dan goreng kita ada inti lah..versi bb cam mudah jea
ReplyDeletesedapnyaaa. buah durian fav saya ni
ReplyDeletewah sedap ni, musim durian sekarang ni kan..
ReplyDeletecucur durian??
ReplyDeletefisrt time dgr ni
goreng sekali ngn biji yek.... akak selalu buang dulu bijinyer... bt mcm cucur pisang
ReplyDeletewah, curian pun da boleh buat cucur :) terbaik la..hehe..
ReplyDeletepehhh durian pon bole. da terbayang2 ni. mesti sodapp ni. ͡° ͜Ê– ͡°
ReplyDeleteakak amek durian tu sbijik2 then terus goreng eh ?
ReplyDeletewooo ni first time tngk cemni.. kalo dak CT usually carik2 isi dia..
then blend sket.. tapi macam x suka sngt.. tak penah tngk yang goreng sbijik2..